JEDAN PIJAN, DRUGI BEZ VOZAČKE Državljani BiH sudjelovali u ilegalnoj uličnoj trci

Polizei
Facebook/BMI

Ilegalna ulična utrka u Tirolu mogla je loše završiti. Civilna patrola uspjela je iz prometa izbaciti dva nemilosrdna vozača, javljaju austrijski mediji.

Kako je izvršna vlast objavila civilna patrola primijetila je dva vozila u nedjelju ujutro na Tiroler Bundesstraße u općini Hall in Tirol (okrug Innsbruck-Land), koja su očito vozila pretjeranom brzinom.

Unatoč ograničenju od 50 km/h u lokalnom području, dva automobila vozila su brzinom većom od 100 km/h. Navodno su se dvojica vozača utrkivala i unatoč crvenom svjetlu uletjela u raskrižje. Vozači su se zatim okrenuli i odvezli natrag prema Innsbrucku, gdje ih je zaustavila civilna patrola, prenosi kroativ.at.

Jedan od vozača, 24-godišnji bh. državljanin, bio je pozitivan na alkotest – a službenici su dokumentirali više od 1,3 promila alkohola u krvi. Na licu mjesta oduzeta mu je vozačka dozvola. Drugi vozač je pješice pobjegao s mjesta gdje je zaustavljen, ali je ubrzo uhićen.

Ispostavilo se da se radi 33-godišnjem bh. državljaninu koji nema vozačku dozvolu jer mu je oduzeta. Oba vozača su prijavljena okružnim vlastima u Innsbrucku.