Političke igre i obmane federalnog ministra poljoprivrede Damira Ljubića iz HDZ1990

damir ljubić, poticaj, damir ljubić, HDZ 1990
...putem stranačkog odjela za informiranje, plasirao vijest o 13 milijuna KM poticaja koji su, navodno, u posljednje tri godine isplaćeni poljoprivrednicima u Srednjobosanskoj županiji. Tragom ove dez/informacije istraživali smo tko je sve dobio poticaje u tri od dvanaest općina ove županije; Kiseljaku, Kreševu i Fojnici. Prvi se na popisu dobitnika našao bivši fojnički gvardijan fra Mirko Majdandžić u čije veze kad je posezanje za novcem u pitanju, nitko više ne sumnja. Osim pro muslimanski orjentiranog fratra poljoprivrednika, ugostitelja i što sve nije bio, tek do malobrojnih su stigle mrvice od bombastičnih 13 milijuna KM federalnih poticaja.

U Kiseljaku su ih dobili rasadnik „Mili“ te Edo Dilber (za koju vrstu djelatnosti nije nam poznato), a nekoliko tisuća KM odobreno je i za rekonstrukciju mosta u Lepenici. Kakve veze ovaj most ima s poljoprivredom također nam nije poznato kao što su nepoznati i dobitnici poticaja u Kreševu.

One koje smo najbrojali i provjerili skupa su u protekle tri godine dobili tek 100-njak tisuća KM. Ako je tako prošlo i preostalih devet općina SBŽ eto vam brojke od najviše pola milijuna KM. Što je s preostalih 12,5 milijuna zna samo ministar Ljubić i njegove stranačke kolege i kolegice.


Jedna od njih svakako je i Slavica Josipović. Naime, vrlo je moguće da je upravo ona svojemu suprugu Dragi, bivšem haaškom uzniku, osigurala dio kolača iz poticaja za poljoprivredu. Od izlaska na slobodu Drago ne napušta dvorište obiteljske kuće kao ni vrt o kojemu se sam brine. Nakon Haaga i tu mu je lijepo, a Slavi još bolje jer može nesmetano skupljati političke poene! A ni od novca Slave ne bježi, naročito kada njime raspolaže stranački kolega na dobroj funkciji.

Ostavimo li špekulacije o Slavi i njezinom „dragom“ Dragi poljoprivredniku po strani, zdravom logikom zaključujemo: da je Ljubić doista plasirao 13 milijuna KM poticaja, poljoprivreda SBŽ bi cvjetala. Stanje na terenu, a to poljoprivrednici najbolje znaju, potpuno demantira ministra Ljubića, a njegovu izjavu o milijunima poticaja definitivno svrstava u još jednu predizbornu obmanu!

Ljubuski-online