Mario Bušić imenovan za novog ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta

Riječ je o Mariju Bušiću, predavaču na fakultetu u Mostaru, članu klape Bratovština i Predsjedniku Matice Hrvatske u Grudama. Osim njega, ministarsko mjesto dobio je još jedan Gruđanin, Stjepan Bogut Ravnatelj Doma zdravlja Grude.

Županijski odbor HDZ-a BiH ZHŽ-a na jučer održanoj poslijepodnevnoj sjednici potvrdio je popis kandidata za popis nove Vlade u ZHŽ-u, koji danas treba potvrditi predsjednik županijske Skupštine. Za ministra financija imenovan je Rade Luburić, ministar gospodarstva biti će Dario Sesar, a ministar zaštite okoliša Ivan Bešlić. Gordan Bradvica vodio bi Ministarstvo unutarnjih poslova županije. Ministarstvo hrvatskih branitelja vodio bi Mladen Begić iz Širokog Brijega.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta vodio bi mr. Mario Bušić iz Gruda, a njegov sugrađanin dr. Stjepan Bogut preuzeo bi Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, za županijskog ministra pravosuđa imenovan je Vilson Crnjac iz Širokog Brijega.

Spomenuti popis ministara danas će predsjedniku Skupštine Zapadnohercegovačke županije Zlatanu Jurilju dostaviti novi mandatar Vlade Zdenko Ćosić, piše Večernji list.

U Županijskom odboru HDZ-BiH optimistično ponavljaju da im na putu do osvajanja vlasti ne stoji niti jedna pravna barijera te zbog toga ne sumnjaju u povoljan sudsku epilog.

Ž.An/Boboska.com