Lovrićeva - I službeno proglašena političarkom opasnih namjera

Ljiljana Lovrić, Ljiljana Lovrić
Iako je  SIP tri puta zaredom prihvaćao legalne kandidacijske liste koje je potpisala Ljiljana Lovrić ,  nakon što su na Apelacijski odjel Suda BiH Čolak i Zubak izvršili politički pritisak  sud naglo mijenja odluku te donosi potpuno suprotnu.

Očekivano, Ljiljana Lovrić je podnijela žalbu Apelacijskome odjelu Suda BiH, ali je jučer donesena odluka kojom se ta žalba odbija.

Na papiru danas tako sve štima. Čolak koji se prošli mjeseci razmetao prijetnjama i klevetom trijumfalno pršti od Pirove pobjede.  Ali što je zapravo pozadina stvari?

Isti taj sud par tjedana prije donio je odluku po kojoj je Ljiljana Lovrić jedina ovlaštena predstavljati HSS/NHI budući da njena smjena koju je zatražio Glavni odbor stranke nije bila statutarna.

Par tjedana kasnije Sud pobija sam sebe te kaže da eto nije on to baš tako mislio. Neko je i Sudu opalio čvoku.

Što se dogodilo da je tako ozbiljna institucija kakav je sud  tako drastično promijenila odluku? I zašto je Ljiljana Lovrić od novog mladog lica na BH političkoj sceni postala toliko opasna političarka Sarajevu pa da su se prvaci i najvećih bošnjačkih stranaka povedeni Čolakovim insinuacijama požurili docirati sudu kakvu odluku treba donijeti?

Dogodilo se zapravo to da je Čolak, onaj isti mangup koji je zaprijetio kako će mu zagrebački političari  ljubiti prste na nogama, otišao poljubiti prsten sarajevskim begovima. U svom pohodu na Teheran Čolak je tako iznio manje više  sljedeće:

"Lovrićeva je spremna nakon izbora blokirati državu, to je već i najavila, šuruje sa Tuđmanovim obavještajcima, nije ucjenjiva jer joj se ništa ne može pronaći, podržavaju je sa Poskoka, čak i na listama. Oni su radikali, spominju Sinn Fein i Treći entitet u svakom drugom tekstu.  Osim toga presvijetli beže Tihiću ona je znate Čovićev ubačeni igrač, pa pogledajte šta pišu sve relevantne  novine recimo jedan ugledni Dnevni list ili šta kaže još ugledniji političar Zvonko Jurišić. To vam je tako druže beže."

U kasabi zvanoj Sarajevo, koja drugima docira o državi i patriotizmu ovakve insinuacije dovoljne su da turski sudovi postupe po naputku begluka, mimo propisa koje je zakon odavno utvrdio.

U kasabi zvanoj Sarajevo , turski potrčko Čolak jako dobro pliva, kao i svaki drugi katolik koji se odluči begu poljubiti prsten. Pitanje je kako pliva u hrvatskom narodu.

Pirovu pobjedu zato neka slavi, treba mu čestitati na divljaštvu i upornom obijanju po sda-sdp uredima.   Uskoro  ga međutim  čeka stvarnost. A nju nose izbori i odluke Ustavnog suda. Ako je sarajevski sud postao privatna prćija Zubaka&Co ne znači da je  i Ustavni. U njemu sjedi i pokoji NeBošnjak.

Lljiljana Lovrić , ulazi u politiku s imidžom  opasne i nepoželjne političarke po interese Sarajeva. Političarke koju su izbacili iz igre, kako Hrvati u BIH ne bi mogli glasovati za nju i kako bi se gašenjem njene opcije na izborima ojačala šansa Koaliciji za Poticaje HDZ1990/HSP/NSRZB koji prema naumu Paddya Ashdowna imaju tvoriti sutrašnju novu Alijansu pa makar samo prešli izborni prag.

I prije praktične političke karijere proglašena je opasnom političarkom a njene liste listama opasnih namjera.

Stvorivši joj imidž državnog neprijatelja, neprijatelja Bosne i prve postdaytonske političke disidentice, koja je prijetnja trulom BH sustavu,  Čolak vjerojatno  i nije svjestan kakav je dugoročan simbolički kapital poklonio.

Stoga mu od srca želim uspjeh na izborima. Ne sumnjam da će briljirati. Zubočolakova popularnost  svakim danom tako očito  raste da je pitanje hoće li ostale hrvatske stranke u BiH uopće išta osvojiti .
n.zirdum l  poskok.info