Lijanović odustaje od kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva u korist Martina Raguža?

Kandidat Narodne stranke Radom za boljitak (NSRzB) i potpredsjednik te stranke Jerko Ivanković Lijanović  uskoro bi mogao odustati od kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, i to u korist Martina Raguža, kandidata "Hrvatske koalicije HDZ 1990 - HSPBiH".  
 
Kako "Avaz" saznaje, u toku su pregovori vodstva dvije stranke, čiji je krajnji cilj dogovor prema kojem bi se Ivanković Lijanović povukao i svom članstvu sugerirao da podrži upravo Raguža. Razgovori su vođeni u više navrata u hotelu "Bevanda" u Mostaru, ali njihov ishod još nije poznat. U političkim kuloarima špekulira se da je "u igri velika svota novca" koja bi bila data za tu "uslugu".  
 
Lijanović je potvrdio za naš list da je bilo razgovora. 
 
- Razgovarao sam s Ragužem i ponudio mu da on povuče svoju kandidaturu i da podrži mene. Ali, nije isključeno ni da ja odustanem. Dakle, nije isključeno ni jedno ni drugo. Iako je matematički situacija na mojoj strani, jer ja i Željko Komšić jedini smo kandidati koji mogu pobijediti na ovim izborima. Ta utrka mogla bi se svesti na nas dvojicu. Objektivno, drugi niko ne može skupiti više od 150.000 glasova, koliko treba. Razgovori su u toku, a ključna je tu matematika, koja će  osigurati pobjedu, jer ona je najvažnija - kazao nam je Lijanović.