LIJANOVIĆ USKORO IZLAZI IZ ZATVORA "Čoviću je nabačena lopta i uništena oporba, sad ih sve za*ebava"

Mladen Ivanković Lijanović,zatvor,Jerko Ivanković Lijanović,Politika

Stranku Radom za boljitak 1. listopada 2001. u Širokom Brijegu osnovali su braća Mladen i Jerko Ivanković Lijanović, vlasnici nekad najveće mesne industrije Lijanovići.

Stranka je bila dio Vlade Federacije od 2001. do 2003. i ponovo od 2011. do 2015. Zajedno sa SDP-om, SDA i HSP-om bili su dio zajedničke platforme.

Gdje je Radom za boljitak danas?

Predsjednik stranke Mladen Ivanković Lijanović izjavio je za Faktor kako stranka još postoji, nije izbrisana iz sudskog registra, ali kako je on “digao ruke od svega”.

– Ja i brat Jerko, koji je u zatvoru, bili smo dva glavna motora stranke. Izgubio sam volju i moral da išta više u vezi s tim radim. Što se mene tiče, više se neću politički angažirati, ali Jerko je skroz “nabrijan” da sve preuzme kad izađe iz zatvora. Kad izađe, ja ću sebe razriješiti i postaviti njega za predsjednika stranke. On se želi boriti, ja sam izgubio svaki motiv. Ne želim trošiti energiju na politiku – rekao je Mladen Ivanković Lijanović.Dodaje da će uskoro Jerko odslužiti dvije trećine zatvorske kazne, nakon čega bi ga, kako kaže, mogao pomilovati predsjednik FBiH “pa ovisi sad hoće li mu se smilovati ili neće”.

Ne krije svoje razočarenje politikom u zemlji

– Kod nas je politika tolika demagogija i glupost. Da sam mlađi, otišao bih odavde. Sad čekam mirovinu. Što se tiče članstva stranke, ono je, kao i u drugim strankama, uvijek bilo fleksibilno. Danas sam član, sutra nisam. Nešto mi se ne svidi i odoh ja – pojašnjava Lijanović.

Osvrnuo se i na aktualnu političku situaciju i politiku predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

– Zahvaljući bosanskom “patriotizmu”, SDP-u i ostalima… Čoviću je pravo nabačena lopta i uništena mu je oporba. Sad ih Čović za*ebava i neka ih za*ebava. Što ću im ja. U suštini nijedna vlast nije dobra. Dobra je samo ona vlast koja se može brzo promijeniti i gdje je jaka oporba – zaključuje Mladen Ivanković Lijanović.