OBMANUO ŠKOLU Osuđenik za krivotvorenje 26 dana prije nego se proknjižila presuda izvadio uvjerenje da je neosuđivan i ostao ravnatelj škole

Semir Šejtanić, vijesti, Semir Šejtanić, tužiteljstvo hnž, Semir Šejtanić, vijesti, Semir Šejtanić, Semir Šejtanić, Semir Šejtanić
Facebook

SDA-ov štićenik Semir Šejtanić ostao je na čelu Osnovne škole u Mostaru, produžio je sebi mandat na četiri godine u osnovnoškolskoj obrazovnoj ustanovi temeljem obmane sustava, kojeg je preduhitrio.

Šejtanić je, premda pravomoćno osuđen zbog krivotvorenja dokumentacije konkurirao za mjesto ravnatelja Osnovne škole Mujaga Komadina, te dostavio uvjerenja da se protiv njega ne vodi kazneni postupak (Općinski sud Mostar) i da je neosuđivan (MUP HNŽ).

Postavlja se pitanje kako je to uopće moguće?

Prema saznanjima portala Hercegovina.info taj SDA-ov štićenik je 4. ožujka ove godine izvadio uvjerenje da je neosuđivan, a tek krajem ožujka, 26 dana iza toga je stigao kazneni list protiv njega. Budući da je MUP odmah dan nakon prijema kaznenog lista isti zaprimio, gubljenje vremena u ovom slučaju nije njihova krivnja. Pitanje je zašto je kazneni list toliko putovao i je li ga netko namjerno zadržavao da bi Šejtanić sebi mogao priskrbiti uvjerenje o neosuđivanju? 

Bilo kako bilo Šejtanić je svjesno pretekao sustav i obmanuo školu. 

Šejtanić se debelo našalio sa svima nama, i poslao poruku da osuđenik može biti ravnatelj ako ga stranka i politika prati i poslao poruku autobusima punim odlazeće mladosti da se ne isplati poštenje, i da sve možeš ako te stranka prati.

Resorni ministar Rašid Hadžović podupire Šejtanića, kao i SDA Mostar, o čemu govori i činjenica da svjesno šuti na upite kako osuđivana osoba može biti na čelu obrazovne ustanove. Tek oporba bezuspješno pokušava aktualizirati ovo pitanje na zakonodavnim tijelima županije i grada, no čini se da za ovo pitanje hrvatski predstavnici u vlasti ne smatraju svojim, a SDA ga ne smatra problemom.

Budući da je jasno da je Šejtanić svjesno, znajući da je osuđivan, priskrbio sebi dokument da je neosuđivan, te temeljem istog ostvario položaj ravnatelja za naredne 4 godine, portal Hercegovina.info će protiv njega Tužiteljstvu HNŽ-a podnijeti kaznenu prijavu, kao i protiv ostalih koji su mu omogućili ovakav status, uključujući resornog ministra. Kontaminacija društva ovakvim i sličnim pojavama jednog dana, makar i u BiH mora stati, a to je svakako problem svih nas. 

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.