IDENTIFICIRANE TRI OSOBE SA SNIMKE Uhićeni navijač tvrdi kako nije bio u Ateni, već u Kefaloniji s djevojkom

Grčka BBB Atena

Grčke vlasti nastavljaju istragu kako bi se riješilo ubojstvo Michalisa Katsourisa koji je smrtno stradao u krvavom obračunu huligana u Novoj Filadelfiji.

Policija je identificirala tri od četiri osobe koje su se kretale u blizini 29-godišnjaka u spornim trenucima, javljaju grčki mediji, prenosi Jutarnji list.

U istom izvješću se navodi da nakon svake identifikacije grčka policija sve detalje istrage šalje istražitelju, koji potom odlučuje hoće li raspisati tjeralicu ili će eventualno konkretne osobe pozvati kao obične svjedoke.

U svakom slučaju, audio-vizualni materijal temeljito ispituju policijski službenici u nadležnim laboratorijima kako bi se identificirale osobe koje su sudjelovale u tučnjavi.

Mrlje krvi

Pod lupom su se našli grčki huligani koji su se u ovom konkretnom događaju međusobno potukli. Ujedno, još jedan element koji mijenja podatke u istrazi jesu mrlje krvi Michalisa Katsourisa koje su pronađene 20-ak metara od mjesta gdje se na snimci vidi kako ga udaraju palicom. Svi video zapisi kojima vlasti raspolažu neprestano se provjeravaju kako bi se došlo do ključnih osoba i kako bi se u konačnici razriješilo ubojstvo.

Danas ispitivanje 43-godišnjeg navijača

Grčki mediji navode kako se danas očekuje ispitivanje 43-godišnjeg navijača Panathinaikosa koji je uhićen zbog sudjelovanja u incidentima, a koji je dobio ulogu "vodiča" hrvatskih navijača. Naime, muškarac s podebljim dosjeom navodno je viđen na jednoj od snimaka nadzornih kamera kako vodi pripadnike Bad Blue Boysa prema navijačima AEK-a.

Prema SKAI-ju, u spisu protiv njega postoji policijska prijava, no 43-godišnjak tvrdi da nema nikakve veze s događajima.

Njegovi odvjetnici navode da je on na dan incidenta bio odsutan jer je bio na odmoru sa svojom partnericom na Kefaloniji. Kako tvrde, postoje brodske karte koje dokazuju njihovu tvrdnju te namjeravaju zatražiti skidanje povjerljivosti s telefonskih poziva i videa iz hotela u kojem je navodno odsjeo kako bi dokazali da nije imao nikakve veze s događajima u Novoj Filadelfiji.