ŽIVOTNI ZAOKRET Nakon političke, bivša predsjednica Kolinda karijeru nastavlja u svijetu sporta

Kolinda Grabar Kitarović
Sandra Simunovic/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović imenovana je na mjesto predsjednice Povjerenstva budućeg domaćina za Olimpijske igre. Na toj će poziciji imati ključnu ulogu za istraživanje, stvaranje i nadzor interesa budućeg domaćina Olimpijskih igara i Ljetnih olimpijskih igara mladih.
Grabar-Kitarović imenovana je nakon što je dosadašnja predsjednica Kristin Kloster Aasen podnijela. Naime, Kloster Aasen izabrana je u Izvršni odbor (EB), a prema pravilima niti jedan član Izbornog odbora ne može raditi u komisijama domaćina (za Olimpijske igre i Olimpijske zimske igre), a sve kako bi se osiguralo šire sudjelovanje Sjednice MOO-a u postupku odabira, prenosi Olimpyc.com.

Novi pristup izboru olimpijskih domaćina fleksibilniji je, a MOO radi s potencijalnim domaćinima na optimizaciji svojih olimpijskih projekata i usklađivanju s dugoročnim planovima društvenog i gospodarskog razvoja u korist njihovih zajednica. Kao rezultat toga, postoji nezabilježen interes brojnih stranaka na različitim kontinentima za domaćinstvo budućih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.