FOTO  Tijarica: Održani Dani komina pure i bronzina.

Tijarica

Priredba je započela mimohdom kulturno umjetničkih društava i udruga koje su predvodile kao i svake godine Trijljske mažuretkinje. Program je otvorila predsjednica alfa i omega priredbe,  ravnateljica osnovne škole u Tijarici Ana Bravić Grgić koja je i presijednica organizacijskoga odbora Tijarica.

Nakon toga na binu su se redala kulturno umjetnička društva:  HKUD Uzarići i HKUD Marko Vionica oba iz Hercegovine,  HKUD Hrvace, HUD Krenica Gala, KUD Košute selo, KUD Tijarica, UZBCK Sinj, ženska klapa Konistra Kostanje, gangaši Katuni Kreševo, guslari Mirko Crjen i Mate Sabljić, KUD Gacka ličko Lešće.

Guslar Mirko Crjen je najavio da se povlači i da radi zdrastvenih problema neće više gusliti. Nakon nastupa kulturnih društava na binu stupa legenda hrvatske estrade Milo Hrnić koji je doveo publiku do delirija sa svojim poznatim hitovima.

Plesalo je i staro i mlado bez obzira na sparnu noć. Program je završio u rane jutarnje sate bez ikakvih izgreda.Ovim putem u ime organizacijskoga odbora hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da se održi ova kulturna manifestacija.

Tekst i foto by:Ivica Lozina