FOTO  U Tijarici otkriven spomenik poginulim braniteljima

Tijarica, spomenik

Spomenik se sastoji od klesalnog križa sa Golubicom i dvije ploče u spomen na sve branitelje Tijarice.

Samu izgradnju spomenika su finacirali mještani Tijarice iz zemlje i inozemstva, a pomogli su i Splitsko Dalmatinska županija, te grad Trilj.

Spomenik su otkrila djeca umrloga branitelja Dinka Sučića, Ivan i Domagoj i njegova supruga Mira. Pokojni Dinko je od samog početaka stao na branik domovine i bio je pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, ali je prerano preminuo od posljedica rata. Pokojni Dinko je bio oličje čovjeka, prijatelja i oca i supruga. Nesebično se  davao u ratu, a tako je nastavio i u miru. Zahvaljujući tome na otkrivanje spomenika iz svih krajeva Lijepe naše došli su njegovi Tigrovi da budu nazočni otkrivanju spomenika i spomen parka koji je nazvan park Dinka Sučića, a samu ploču otkrila je njegova majka Iva.

Svečanosti u Tijarici nazočili su  ministr Hrvatskih braitelja Tomo Medved, gradonačelnik Trilja i saborski zastupnik Ivan Šipić te dožupan splitsko-dalmatinski Ante Šošić. Spomen-obilježje blagoslovio je župnik don Mate Lekić.

Udruga branitelja Tijarice je donirala obitelji pokojnoga Dinka Sučića ček u iznosu od 5.200 kuna. Što reći na kraju nego jedno veliko hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da se izgrade ovaj spomenik i spomen park. Jedno veliko hvala udrugi branitelja Tijarice sa njihovim predsjednikom. Hvala alfi i omegi Tijarice ravnateljici osnovne škole Tijarica Ani Bravić koja je pokretač mnogih akcija u ovom kraju.

Velika pohvala ženama Tijarice koje su spremile i aranžirale jučerašnji domjenak za Tijaričane njihove goste i uzvanike sve je bilo za čistu peticu

Hvala svima.

Tekst i foto by. Ivica Lozina