FOTO  Tijarica: Održani 15. Dani komina, pure i bronzina

Tijarica, Dani pure komina i bronzina

Manifestacija je započela u 19 sati mimohodom ispred mjesne crkve i spomen parka, a mimohod su predvodile Trijske mažoretkinje. Za njima ponosno su se kretala kulturno umjetnička društva i udruge . Nakon dolaska na plato ispred mjesne škole uslijedio je kulturno umjetnički program, a nastupili su MPS Vukšićki bećari
iz Vukšića Benkovac, gangaši župe Radobilja,  Katuni Kreševo, HKUD Knešpolje BIH, HKUD UzarićiBIH, HKUD sveti Marko Vionica, HFD Jadro Solin, KUD Košute, KUD Krenica Gala, KUD Tijara Tijarica i Kud Peruča.

Nakon završetka kulturno umjetničkoga programa na binu se penje grupa Magazin sa svojom vrckastom i atraktivnom pjevačicom Andrejom Šušnjara koja svojim hitovima dovodi atnosveru do usijana i nakon dva sata žestoke svirke program se predvodi kraju.

Što reći i kazati na ovako predivnoj večeri nego bilo je ljepo, a i dragi Bog nam se je smilovao tako da nije bilo kiše. Sve ovo je svojom kamerom i foto aparatom bilježio i poznati namještač Sinjske Alke Joko Runje koji je već 35 godina u Sinjskoj alci .

Za sve goste bilo je jela i pića, a posebno je bilo zanimljivo vidjeti kako se peče kruv ispod sača i mete mljeko u stapu, te kuva piva i pura u bronzinu. Na trpezi se našlo i  pečene janjetine, odojka i svih ostalih delicija.

Hvala svima koji su pripomogli ovaj kulturni događaj, a posebna zahvala organizacijskome odboru kome je na čelu Ana Bravić koja je ujedno i ravnatejica osnovne škole u Tijarici. Vidimo se i sljedeću godinu uz Božiju pomoć.

Sve fotografije u GALERIJI

Tekst i foto:Ivica Lozina