Andrija o Draganu: 'Prije prve granate Primorac je otišao u SAD'

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang udario je po konkurenciji.

Za Milana Bandića kaže da izbjegava sučeljavanja kako se ne bi otkrilo pitanje pokrića njegovih troškova u ovoj kampanji, njegovih darova koje dijeli na kamione, gotovinskog plaćanja različitih promidžbenih aktivnosti. Izračunao je da je Bandić već potrošio 25 milijuna kuna.

"Kad zbrojite njegove oglase u novinama, džambo plakate, minutažu na TV-u i dodate kamione naranči i lopti koje daruje te najskuplje glazbenike koji mu nastupaju, onda je lako izračunati da je do sada potrošio oko 25 milijuna kuna. U pravnoj državi svatko bi morao pokazati podrijetlo tog novca. Bandić, zapravo, pliva na površini nedorečene pravne države", izjavio je Hebrang za Jutarnji list.

Osima na Bandića, Hebrang se obrušio i na Primorca i Vidoševića koji, kako kaže, također kao i zagrebački gradonačelnik imaju sive zone u biografijama.

Kandidat za komitet SK


"Pogledajte njihove sive zone od 1991. do 1995. i pogledajte sivu zonu Primorca u razdoblju kad je postao profesor. A profesor je postao dok je bio resorni ministar u visokom obrazovanju. To je nezamislivo. U svijetu bi takav profesor bio diskvalificiran za sva vremena", kaže Hebrang.

Hebrang za svog dojučerašnjeg kolegu kaže da cijeli život ide cik-cak i gleda što je aktualno da se pridruži. "To je čovjek koji gleda samo svoje osobne interese", kaže Hebrang ističući da je Primorac u zadnjih 20 godina promijenio sve političke opcije.

Naveo je da je Primorac bio kandidat za gradski komitet SK u Splitu 1989., a potom 1990. prešao Tuđmanu i dobio falsificirani dokument čak i o tome da je dragovoljac Domovinskog rata.

"Bio je uz Tuđmana dok nije zagustilo nakon Plitvica i Pakraca. Onda je ostavio i Tuđmana i Hrvatsku i prije pada prve granate otišao u Ameriku. Tamo je ostao devet godina i nije uspio položiti diferencijalni ispit za liječnika, pa je radio u laboratoriju i bavio se forenzikom. Vratio se 2000. na poziv Ivice Račana, a SDP ga je postavio za direktora Poliklinike Sveti Duh 2. Kad je vidio da je SDP pred porazom 2003.odmah se priklonio Sanaderu, a kad je on otišao, prvi ga je počeo kritizirati", ispričao je Hebrang.

Za Vidoševića je ponovio kako vrijednost njegove imovine iznosi nekoliko desetaka milijuna eura.

"Pogledajte Vidoševićeve umjetnine čiju procjenu ne dopušta. I on želi biti predsjednik? Koja je to poruka građanima, a koja svijetu? Ako takav čovjek sutra bude vodio državu, onda zaboravite na borbu protiv kriminala i korupcije", upozorio je Hebrang.

net.hr

piše : Željko