PODJELA NEKRETNINA Vesna Bandić s kćerkom potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju

Vesna Bandić
Goran Mehkek/Cropix/Vanja Nezirović

Vesna Bandić, supruga dugogodišnjeg gradonačelnika Zagreba, pokojnog Milana Bandića, potpisala je u svibnju ove godine sa svojom kćerkom Anom Marijom Bandić ugovor o doživotnom uzdržavanju prema kojem je u zemljišnim knjigama zavedena zabilježba na stan na zagrebačkoj Peščenici.

U skladu s tim ugovorom vlasništvo nad nekretninom prelazi davatelju uzdržavanja, kćeri Ani Mariji Bandić, u trenutku smrti primatelja uzdržavanja, što je u ovom slučaju Vesna Bandić na koju glasi vlasništvo nad polovinom stana u Bužanovoj ulici, piše Jutarnji list.

Druga polovina tog stana i dalje glasi na suprugu Bandićeva brata i na tom dijelu nekretnine nema zabilježbi. Stanovi su, inače, spojeni u jedan u kojem je do svoje smrti živio Bandić sa svojom suprugom.

Podsjetimo, Bandićeva udovica i njegova kći već su prodale vikendicu u Samoboru, točnije Slava Gori. Radilo se o kućici od 55 četvornih metara s okolnim zemljištem i šumom u Samoboru koju su nakon Bandićeve smrti naslijedile njegova supruga i kći početkom ove godine. To je jedina nekretnina koja je u zemljišnim knjigama glasila na gradonačelnika Bandića. Od njegovih nasljednica kupio ju je jedan zagrebački poduzetnik, i to za 210 tisuća eura.

U intervjuu za Jutarnji list prošle zime Vesna Bandić se požalila da joj mirovina nije dostatna za pokrivanje svih troškova i režija u spomenutim nekretninama, pa su očito nasljednice otada krenule u rješavanje spomenute imovine.

U tome im je u početku pokušao pomoći dugogodišnji bliski prijatelj Dragutin Ferenčak, koji je godinama šetao njihova psa i bio uz Vesnu Bandić u brojnim trenucima, a s kojim su se odnosi nakon Bandićeve smrti narušili, pa je zadnjih mjeseci istupao u medijima iznoseći kontroverzne detalje iz života Bandićevih.

No, podjela i prodaja onoga što je ostalo iza čovjeka koji je dva desetljeća vodio Zagreb očito se nastavlja.