NAGODILI SE S USKOKOM Bivši Bandićev vozač i 'kralj Adventa' sve priznali

Bivši Bandićev vozač i 'kralj Adventa' sve priznali
Marko Lukunic/PIXSELL

Jedna od korupcijskih priča iz ere Milana Bandića danas je na zagrebačkom Županijskom sudu okončana je nagodbama. U aferi Advent krivnju su priznali Denis Mohenski i Zdravko Krajina te su se nagodili s USKOK-om. Krajina koji je bio Bandićev vozač osuđen je na 10 mjeseci zatvora koje mu se mijenjaju radom za opće dobro. Oduzeto mu je 40.000 kuna protupravno stečene imovinske koristi, izrečena mu je sporedna novčana kazna od 55.000 eura i mora platiti sudskih troškova 5000 eura.

Denis Mohenski je dobio 11 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro. Dobio je i sporednu novčanu kaznu od 60.000 eura te isto mora platiti 5000 eura troškova, javlja Večernji.

Za razliku od njih dvojice Jelena Čeklić se nije nagodila pa je postupak u odnosu na nju razdvojen.

Bandić bi, da je poživio, sigurno završio i na optuženičkoj klupi u aferi Advent u kojoj je USKOK podigao optužnicu protiv Zdravka Krajine, Bandićevog dugogodišnjeg vozača, Denisa Mohenskog, poznatog kao "kralja Adventa" te Jelene Čeklić, službenice zaposlene u gradu Zagrebu. Tereti ih se za zloporabu položaja i ovlasti te davanje 400.000 kuna mita - Bandiću. USKOK-ov paradoks u ovoj priči je što je dvoje optuženika priznalo svoju ulogu u davanju mita Bandiću. To će, istina, ostati pravna činjenica, no Bandić će ipak biti zapamćen kao čovjek koji ni za što nije bio pravomoćno osuđen.