VESNA BANDIĆ "Ne znam gdje je umro. Bilo je raznih priča, pa i da je bio s Natalijom"

Vesna Bandić
Jutarnji list

Vesna Bandić udovica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, progovorila je za Jutarnji list o njegovoj smrti i onom što je uslijedilo nakon nje.

Bandić je, podsjetimo, preminuo 28. veljače prošle godine, a okolnosti njegove smrti do današnjeg dana nisu potpuno jasne. 

"Bilo je priča, pa i ona da je bio s Natalijom. Nisam bila ljubomorna, nije mi to smetalo"

Novinar Jutarnjeg upitao je Vesnu Bandić i zna li gdje je njezin suprug bio te noći kad je preminuo.

"Eh, kad bih ja to znala! Bio je na nekoj večeri, ali s kim je bio i gdje je bio, ne znam. Znate i sami da je bilo raznih priča, pa tako i ona da je bio s Natalijom. Moram reći da nisam ljubomorna, nikad nisam bila ljubomorna, nije mi to smetalo. Gdjegod je bio, bio je. Zadnjih 15-ak dana, pred njegovu smrt, primijetila sam da je bio jako, jako loše", rekla je.

Podsjetimo, Indexu je u ožujku prošle godine potvrđeno da je Hitna pomoć po Milana Bandića došla u zgradu u kojoj je tada živjela Bandićeva suradnica Natalija Prica.

"Ne mogu se dogovoriti s Milanovim bratom oko nekretnina"

"Kći i ja naslijedile smo nekretnine u Samoboru, Hercegovini i Zagrebu. I sad, kad su te u Hercegovini pripale kćeri i meni, Bandićev brat se tome jako protivi, no s obzirom na to da je polovica ovog stana njegova, ponudili smo mu 'razmjenu', mi njemu Hercegovinu, a on nama polovicu ovog stana", požalila se Vesna Bandić, dodavši da se ne može dogovoriti s bratom svog pokojnog supruga.

Tvrdi da polovica stana u Zagrebu nije bila fiktivno upisana kao bratova, pa dodaje da je s Bandićevim bratom uvijek bila u dobrim odnosima, a pogotovo s njegovom suprugom.

"Od čega ću živjeti?"

"Ali sad se aktualizirao onaj postupak u kojem se traži 17 milijuna kuna za kampanju i ako to uspiju dokazati, uzet će nam i Samobor i Hercegovinu. Barem kruži takva priča, da je moguće da nam uzmu nekretnine u Samoboru i Hercegovini", rekla je Vesna Bandić.

Na novinarsko pitanje hoće li joj na kraju ostati samo stan u Zagrebu, Vesna Bandić je rekla da će "ostati bez ičega".

"Njegova mirovina, koju sam dobila, jedva mi pokriva režije, koje budu po četiri, pet tisuća, pa zimi i 6000 kuna jer je stan velik, a imam mirovinu 6800 kuna. Od čega ću živjeti? Ponekad mislim: 'Milane, dragi, ali samo si mi probleme ostavio.' A znate kako kruže priče da ima milijune negdje zakopane, da su u Dubaiju računi, pa kod prijatelja... Možda to sve i ima, ali mi nikad nije rekao za to. Kad sam ga pitala: 'Gdje ti imaš sav taj novac?' rekao bi mi: 'Kod prijatelja'...", rekla je Bandićeva udovica.