NAKON ŠTO SU OSTALI BEZ POSLA Hrvatska ima ponudu za radnike McDonald'sa iz BiH

NAKON ŠTO SU OSTALI BEZ POSLA Hrvatska ima ponudu za radnike McDonald'sa iz BiH

Nakon što je Bosna i Hercegovina ostala bez restorana brze hrane svjetskog brenda McDonald's jer je domaća tvrtka izgubila licencu, za radnike koji su ostali bez posla stiže ponuda iz susjedne Hrvatske.

Naime, kako su za N1 odgovorili iz tvrtke Globalna hrana koja je vlasnik franšize za McDonald's u Hrvatskoj, a koja ima preko tri tisuće uposlenih, prijave radnika koji su radili u bh. tvrtki koja je bila nositelj dozvole ovog svjetskog lanca su itekako dobrodošle.

“U McDonald'su Hrvatska svi kandidati imaju jednaka prava na zaposlenje, s obzirom na kvalifikacije i trenutnu potražnju za djelatnicima. Baš zato ćemo svaku potencijalnu prijavu zainteresiranih kolega iz Bosne i Hercegovine uzeti u obzir te im pri tome pomoći u rješavanju radnih dozvola”, rečeno je.

Ono što sve zanima su financijski uvjeti, a N1 je dobio odgovor i na to pitanje.

“Prosječna neto plaća za početnu poziciju iznosi oko 930 eura, a osiguravamo i kontinuiranu edukaciju, treninge te fleksibilno radno vrijeme”, objasnili su iz tvrtke Globalna hrana za N1.

Podsjećamo, javnost u BiH nikada nije službeno dobila informaciju zbog čega su zatvoreni restorani McDonald'sa u našoj državi izuzev što je jedino poznato da tvrtka koja je bila nositelj franšize nije plaćala najamninu za prostor u centru Sarajeva austrijskoj banci i s kojeg je danas počelo skidanje amblema McDonald's.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevsko javno komunalno poduzeće “Vodovod i kanalizacija” priopćilo je da tvrtka koja je bila nositelj franšize McDonald'sa duguje više od 12.000 KM na osnovu računa za vodu i odvodnju.

Poslovanjem McDonald'sa odnosno tvrtke koja je imala franšizu bavili su se i europski mediji.

"Kap koja je prelila čašu u američkom sjedištu vjerojatno je bio direktorov službeni automobil. Ihtijarević se počastio ni manje ni više nego Bentleyjem kao vozilom. Navodno je iznajmio engleski luksuzni automobil o trošku McDonald'sa”, piše „Kleine Zeitung”.

Za N1 su ekonomisti ranije navodili razloge zbog čega je oduzeta licenca za McDonald's i kakva se time poruka šalje ostalim stranim investitorima koji, kako tvrde, traže političku i pravnu stabilnost koje očito u BiH nema.