LJUBO BEŠLIĆ USPJEŠNO OPERIRAN Proces oporavka će trajati godinu dana

koalicija Mostar moj dom, Ljubo Bešlić, Ljubo Bešlić, transplatacija srca, Ljubo Bešlić, Marina Deronjić
hercegovina.info

Bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je hitno prevezen u Zagreb na transplantaciju srca uspješno je operiran, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je kazao izvor blizak bivšem gradonačelniku operacija, koja je tijekom današnjeg dana trajala nekoliko sati, je uspješno završena.

"Dobio je novo srce i stanje je stabilno", kazali su te napomenuli kako će proces oporavka trajati oko godinu dana.

Bešlić je zbog kroničnih problema s kardiovaskularnim sustavom više puta operativno tretiran u Bosni i Hercegovini, ali i u inozemstvu.

Ljubo Bešlić je rođen 17. srpnja 1958. godine, a na čelu Mostara je bio od 2004. godine, te je gradom upravljao bez Gradskog vijeća od 2012. do 2021. godine čime je ušao u povijest kao najdugovječniji gradonačelnik najvećeg hercegovačkog grada.

Nakon jednog od povrataka s liječenja u Gradskoj vijećnici Mostara je kazao kako su pozicija gradonačelnika i rad bez Gradskog vijeća najveća kazna koju neko može dobiti i da je upravo to utjecalo na njegovo zdravlje.

Izbori u Mostaru su nakon 12 godina održani 10. prosinca 2020. godine, Gradsko vijeće je profunkcioniralo 5. veljače ove godine, a 13. veljače je za novog gradonačelnika izabran Mario Kordić.