Kupci iz BiH boje se da ne ostanu bez hrvatskih programa

- Prošlog mjeseca prodali smo 50-ak televizora, što je više od naše mjesečne prosječne prodaje, a u posljednjih desetak dana oko 200 receivera - kažu u jednoj županjskoj trgovini.

Kupci ističu da je ponuda televizora prilično velika no nema onih koji su najtraženiji.
- Ne zanima me LCD od 6.500 kuna. Nije baš velik izbor nešto jeftinijih TV prijamnika - kaže jedan kupac.
U trgovinama pojašnjavaju da su najtraženiji Sonyjevi televizori po cijeni od približno 3.000 kuna, kojih je prošlog mjeseca bilo u većini trgovina, no rasprodani su, a novi još ne stižu. Ističu ipak kako je najviše kupaca za receivere, a gužve se stvaraju jer kupci traže pojašnjenja oko kompletne digitalne opreme koja će im biti potrebna.


- Gužvi ima, a kupci uzimaju i po tri-četiri receivera, jer danas nije neuobičajeno da ljudi imaju u svakoj sobi po jedan televizor - kažu trgovci i dodaju da zbog velike potražnje zna biti privremene nestašice, jer od dobavljača ne dobiju onoliko receivera koliko naruče. Ističu da se ipak treba na vrijeme opskrbiti jer kasnije će svakako biti i većih gužvi.
Dodaju da imaju mnogo kupaca i iz susjedne BiH, koji se boje da ne ostanu bez signala, pa samim tim i hrvatskih programa.
- Oni se na vrijeme žele osigurati i ovih dana doista je mnogo receivera otišlo u susjednu bosansku Posavinu - kažu trgovci.

glas slavonije