HVIDR-a protiv objave registra branitelja

Inicijativa je deklarirana politikantskom,protuustavnom i protuzakonitom.

Predsjedniku u ministarstvu branitelja Josipoviću i Vukovarskom heroju, Josipovićevom zamjeniku, Predragu Matiću-Fredu poručeno je da je Hvidra protiv objave registra.

Predsjednik Hvidre Đakić poručuje da predsjednik države ima ovlasti „zaviriti“ u spisak MORH-a pa neka sam upire prstom u lažne branitelje.

Nevjerojatno je da Hvidri nije u interesu da se konačno razotkriju lažni branitelji kojih je kako se pretpostavlja gotovo više od onih koji su taj status zaslužili.

Opće je poznato da bi se tim činom otvorila Pandorina kutija silnih malverzacija koja bi dodatno potresla ionako korumpirano ministarstvo zdravstva čije su ljekarske komisije okrenule ogromni novac za sređivanje braniteljskog statusa.

U jesen prošle godine i u Posavini su se pojedinci u zadnji čas snašli za braniteljski status za iznos od 5000 eur ali ste trebali imati sreću da vas dodijele komisiji u Osijeku gdje je to bilo najlakše napraviti u „pet do dvanaest“.

Nakon što je u lijepoj našoj sve pokradeno i „privatizirano“ lažni branitelji i 80-100% invalidi koji konju mogu rep iščupati dodatno podrivaju sustav tako da ni silni „harači“ i krizni porezi nemogu popuniti praznu državnu blagajnu.

Gotovo nevjerojatno zvuči činjenica da su vodeći ljudi Hvidre protiv objave registra.

Predrag Matić-Fred, Vukovarska legenda po broju uništenih tenkova,i savjetnik u ministarstvu za branitelje kaže da PTSP nema ali da ga može dobiti jedino od lovarnih i lažnih branitelja tipa Zagorac i ostali.

Njegov Vukovar je i gotovo 10 godina nakon Tuđmanove smrti besperspektivna sredina.Neki kažu izdana u ratu ali potvrđeno i što je još i žalosnije izdana u miru jer tada svaki ratni alibi nestaje.

Lažni branitelji najbolje znaju kako se nešto kupuje ili prodaje zar ne?!

Darko Dominiković/posavski-obzor.info