HRVATSKA Zbog korone će nastava u četiri škole početi online

Covid 19
Ilustracija

Osnovna škola 'Marin Držić' u Dubrovniku druga je u Hrvatskoj koja je zatvorena na 14 dana nakon što je potvrđeno prisustvo koronavirusa kod jednog radnika. Virusom je zaražen kućni majstor, a sedam spremačica upućeno je u obveznu samoizolaciju.

Nastava će se 14 dana izvoditi na daljinu, priopćila je gradska Služba za odnose s javnošću, prenose mediji.

Nastave u ponedjeljak neće biti ni u jednoj školi u Koprivnici, gdje je zaraženo pet radnika. Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice rekla je da će se prva dva tjedna u gradskoj Osnovnoj školi 'Antun Nemčić Gostovinski' nastava održavati online te da je izvan stroja svo tehničko osoblje.

Školska godina u Osnovnoj školi 'Murterski škoji' na otoku Murteru započet će online, zbog toga što je jedan zaposlenik škole pozitivan na koronavirus. Načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević potvrdio je da je covidom-19 zaražena jedna osoba zaposlena u školi, zbog čega je u izolaciji više zaposlenih.

Ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur je u ponedjeljak za Međimurske novine rekao da je koronavirus ušao u Srednju školu Prelog. "Dio kolektiva naše škole je u samoizolaciji u kojoj ćemo biti, kako je preporuka epidemiološke službe, dva tjedna", rekao je Gregur, prenosi Index.

Tada još nije bilo poznato hoće li se nastava u toj školi odgoditi, ali je situacija bila jasna nakon jučerašnjeg izvješća tamošnjeg Županijskog stožera civilne zaštite. Dakle, u svim međimurskim školama nastava počinje u 7. rujna, osim u Srednjoj školi Prelog, gdje će početi tjedan dana kasnije - 14. rujna.

Hrvatska je danas prijavila 311 novih slučajeva zaraze, a od toga samo u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji više je od 150 novozaraženih.