HEROJ IZ DUBROVNIKA Ovaj čovjek spasio je djevojku koja je pala u more, a iza njega su sada čak 23 akcije spašavanja

Dominko Radić
Marc Van Bloemen FB/Du TV Screenshot

Umirovljeni dočasnik Hrvatske ratne mornarice Dominko Radić spasio je još jedan život na moru - i to 23. put do sada. Kad je u subotu oko 15 sati mlada Španjolka pala u more među kamenje ispod zidina na lokaciji Tri čavla u Dubrovniku, vjerojatno nakon što se s još jednim muškarcem penjala po obližnjim stijenama, Radića je pozvala Služba 112.

''Uopće nisam bio na moru, nego na ‘Staroj košarci‘ kad su me zvali da je netko upao u more i za koliko mogu doći. Nekad me zovu kad se ovako nešto dogodi jer njima treba dulje da dođu'', objasnio je Radić za Dubrovački vjesnik.

Za samo pet minuta već je stigao do unesrećene žene koja je bila jako pothlađena i ozlijeđena zbog pada s kamenja. Uskoro su stigli i vatrogasci, ali oni nisu mogli prići tako blizu među stijene kao što je on uspio barkom.

''Najprije sam zajedno s vatrogascima izvukao ženu, a onda smo vidjeli da treba spasiti i muškarca koji je bio s njom, a ostao je na kamenu pokušavajući joj pomoći. Tako smo se vratili i do njega, pa onda i po njegovu bursu koju je prebacio na treći kamen i nije htio otići bez nje'', prepričao je.
Na mulu ih je već čekalo ambulantno vozilo koje je oboje unesrećenih prevezlo u bolnicu.

Inače, Dominko Radić, koji je više puta sudjelovao u akcijama spašavanja na moru, ponekad i u pogibeljnim uvjetima, dobitnik je Plave vrpce. Nakon posljednjeg događaja njegovi prijatelji pohvalili su ga na društvenim mrežama.

"Naš Dominko Radić spasio je još jedan život na moru, bravo, bravo i kapa do poda!", stoji u jednoj objavi.