BETONIZACIJA MORA Hrvatica iz Švedske optužena za devastaciju pomorskog dobra

devastacija,Šolta,more
čitatelj

U svezi devastacije pomorskog dobra u uvali Koška kod Stomorske na otoku Šolti, o čemu je nedavno pisala Slobodna, novinari su tražili očitovanje Državnog inspektorata (DIRH) o tome što se poduzelo, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, komunalni redar je još u travnju obavio očevid i utvrdio kako se u granicama javne (pri)obalne zone betonira stubište do mora, te se gradi betonsko sunčalište površine oko 20 četvornih metara.
No, kako već u Hrvatskoj obično biva, odgovornost je prebačena na drugu instituciju bez da je išta napravljeno na terenu, a beton se već odavno – osušio! U odgovoru iz DIRH-a navodi se ovo:

"Obavještavamo vas kako je temeljem Zakona o općem upravnom postupku i Zakona o Državnom inspektoratu, prijava na koju se odnosi vaše pitanje proslijeđena Lučkoj kapetaniji Split na nadležno postupanje".
Novinari Slobodne su poslali pitanje Kapetaniji, pa se čeka njihov odgovor što se poduzelo u konkretnom slučaju na otoku.

Novinari su doznali kako je cijela priča oko devastacije pomorskog dobra koju provodi Sandra Miletić, Zagrepčanka s trenutnom švedskom adresom, već putem aplikacije "Pomorsko je dobro" čiji je nositelj Županija splitsko-dalmatinska, također prijavljena svim odgovornim institucijama.

No, nitko od njih do sada očito još nije reagirao, piše Slobodna Dalmacija.