Aralica: Mesić je vicaroš koji laže da se s Tuđmanom rastao zbog Bosne

Mesić?! Nikad nisam čuo da je kritizirao Tuđmana ili mu oponirao, da je za stolom ozbiljno razgovarao, ili da je bio ozbiljan prijedlog. On se samo slagao ili pričao viceve. Kao što ih i sada priča. Kada je otpao i atrofirao, pretvorio se u opozicionara.

Izmišljotina je da se Mesić s Tuđmanom rastavio zbog Bosne, a to se vidi po tome kako se ponašao nakon toga. Što je sada Bosni donio? Apsolutno ništa! Ono u čemu se doista razlikovao od Tuđmana bilo je da nikada nije prihvaćao nacionalnu pomirbu i to je bio razlog njihova razlaza. Mesić ima izrazito komunistički mentalitet i njemu pomirba nije odgovarala. Zato je kroz ovih deset godina nastavio ratovanje između partizana i ustaša. I otići će ratujući.

Ustaška ideologija i politika otišle su u područje srama, a srame je se i sami sudionici. Nema govora o pomirenju ustaške i komunističke ideologije, one su davno umrle. Neka ih belaj nosi. I politike su propale. Bez obzira na to što sam i sam bio u partizanima, mene nije obuhvatio komunistički mentalitet.

Kod Mesića je nesreća što on nema nikakva obrazovanja osim komunističkog. I to nam prodaje ovih deset godina po jeftinoj cijeni.  On je unazadio hrvatsku demokraciju i doveo je u kritično stanje. On ne razumije što je zdravi laicizam, liberalizam, koji je svjestan da potječe iz kršćanstva i da se jedino uz pomoć kršćanske vjere može održati'' kaže akademik Aralica.

Na upit koje su, po njemu, bile Tuđmanove slabije strane, Aralica je ustvrdio je kako je za deset godina detuđmanizacije Tuđman postao pozitivniji nego što je bio za života te kako misli da će taj proces, kako vrijeme bude odmicalo, sve više napredovati.

''To je narav povijesti. Što više vrijeme prolazi, stvarna politička povijest gubi svoje mane''.