Ako mu aferu s prostitutkama i oproste kolege doktori, hoće li i BH Hrvati?

Ako mu aferu s prostitutkama i oproste kolege doktori, hoće li i BH Hrvati?
No u Zagrebu i Hrvatskoj je i to moguće pa tako aktualni ravnatelj Svetog duha dr. Miran Martinac i dalje obnaša tu funkciju.

Afera sa jednim zagrebačkim salonom za masažu i paralelnim happy endovima, a nerijetko i nečim više, rashlađuje ove ljetne dane mnogim građanima. SDP-ovci pak čiji je član Martinac ne smatraju to aferom, štoviše, smatraju kako je to privatna stvar njihovog člana.

- Mislim da je to privatna stvar između njega i njegove supruge, a ne politički problem. Stav stranke je jasan - zalažemo se da se ne kriminaliziraju ni davateljice usluga niti korisnici. Država treba urediti da i jedni i drugi budu na neki način zaštićeni- kazala je SDP-ovka Mirela Holy.

No privatan nije novac kojim je plaćao usluge poznatih prostitutki jer je dr. Martinac plaćen iz proračuna Zagreba. Međutim, od mogućeg rješenja i sankcija za tog zagrebačkog ravnatelja nema ni u Hrvatskom kulturnom društvu Napredak koje okuplja Hrvate iz Bosne i Hercegovine. Naime, Miran Martinac je predsjednik tog društva u Zagrebu čije je sjedište u Sarajevu.

Na naš upit hoće li dr. Martinac nastaviti predstavljati Hrvate iz BiH u Zagrebu dobili smo odgovor kako je predsjednik društva prof. Franjo Topić na godišnjem odmoru pa to ne može ni komentirati. Iako smo mu uputili upit mailom, odgovor nam je stigao od glavnog tajnika društva Napredak Vanje Gavrana.

- Pratimo ovaj slučaj i vidjet ćemo ishod. Sada nećemo imati sjednice središnje uprave zbog godišnjih odmora pa se nećemo ni očitovati niti ćemo bilo što poduzimati- sročio je Gavran.

Inače, dr. Martinca u svom iskazu da je koristio njene usluge navela je djevojka Sara. S. koja mu je došla u stan sa još jednom djevojkom Martinom. Nakon usluge, Martinac je svakoj dao po 1000 kuna, a novi su sastanak trebali imati nekoliko dana prije otkrivanja cijele afere. Zagrebački ravnatelj navodno je policiji potvrdio kako je koristio usluge djevojaka.

No ipak, čini se kako one koje bi ta afera trebala brinuti, ništa ne brine- ni SDP, ni one koji upravljaju gradskom bolnicom Sveti duh ni Hrvate iz Bosne i Hercegovine. Miran Martinac i dalje može imati iskaznicu SDP-a uz zeleno svjetlo stranke koja odobrava prostituciju, bolnica Sveti duh ravnatelja koji plaća 1000 kuna djevojku za seks (a jedna mu nije dovoljna), a Hrvate iz BiH u Zagrebu će i dalje predstavljati osoba koja plaća za seks.

izvor: dalje.com