FOTO  U Grad sunca uložit će se 200 milijuna KM, pogledajte kako teku radovi

radovi grad sunca

... od čak šest bazena za djecu i odrasle, na kojima je postavljeno sedam velikih tobogana, od kojih je jedan adrenalinski dugačak 200 i visok 21 metar, šest ugostiteljskih objekata i tri dječije igraonice.

Dnevni kapacitet ovoga vodenog parka je 5000 posjetitelja i isti zapošljava 200 ljudi. Sunčani grad u potpunosti nije završen te se i tijekom ljeta radi na proširivanju. Cjelokupan Grad sunca gradi se u pet faza, a po završetku će zapošljavati oko 1.700 ljudi i imat će smještajni kapacitet od 20.000 posjetitelja dnevno.

U daljoj gradnji slijedi izgradnja kompleksa varoš-čaršija, u kojoj će se nalaziti kulturni spomenici, vjerski objekti, ugostiteljski objekti i smještajni kapaciteti.

Nakon toga, slijedi faza koja će obuhvatati izgradnju kompleks hotela i sportskih sadržaja, zatim će biti građen kompleks od 460 tipskih vila, a na kraju će biti zasađene plantaže karakterističnog voća za hercegovačku regiju, kao i zasadi vinove loze.

Vlasnik ovoga vodenog praka Rodoljub Drašković je rekao da će se Grad sunca razvijati u fazama u veliki kompleks vrijedan oko 200 milijuna KM, čime dokazuje da neće zaboraviti Hercegovinu iz koje potiče.

- Zavirite u Grad sunca udaljen 'satak' vremena vožnje od centra Mostara

- Pogledajte tko je sve bio u Gradu sunca nedaleko od Trebinja

- Dino park: Zavirite u hercegovački 'Jurassic park'

HERCEGOVINA.info