Tjeralica za muškarcem iz Tomislavgrada kojeg je tražio i Interpol

Policija FBiH

Naime, kako je Kapulica nedostupan pravosuđu, iz Općinskog suda Široki Brijeg su naredili da se za njim raspiše tjeralica, a građani se mole da jave policiji ako znaju gdje se on skriva. 

Kapulica se zadnji put našao u problemima sa zakonom u prosincu prošle godine kada je pokušao pješice pobjeći policajcima koji su ga zatekli kako provaljuje u samostalnu trgovinsku radnju "S" u Ulici kneza Trpimira u Posušju. Kako je tada rečeno iz MUP-a ZHŽ-a, on je u tog prosinca, u petak usred noći, oko 3.25 sati, obivši lokot, provalio u trgovinu, ali netko ga je vidio i pozvao policiju.
Kada su policajci došli pred trgovinu, ugledali su ga u blizini, a on je odmah počeo bježati. Ipak, nije daleko stigao. Iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije su tada rekli kako su ga stigli ubrzo i legitimirali.

Iste večeri policajci su pretražili prostor oko trgovine i našli su ukradene stvari, koje je Kapulica odbacio prije bijega.

Riječ je o sedam lovačkih pušaka raznih marki, osam lovačkih noževa, četiri dvogleda, oko četiristo KM u raznim apoenima, jednoj torbi i šest kožnih ovratnika za pse.
Kapulica se inače svojevremeno pojavljivao među Interpolovim tjeralicama zbog krađa u Hrvatskoj. Tražili su ga sudovi u Splitu, Čakovcu i Svetom Ivanu Zelini.
On je postao poznat široj javnosti u rujnu 2009. godine kad je iz automehaničarske radionice u Podstrani ukrao terenca Dodge Nitro vrijednog 300 tisuća kuna. Tada je uhićen u Posušju i ubrzo pušten. 

Dnevni list