ŠUMARIJA TOMISLAVGRAD Danas počinju prijave građana za pošumljavanje Ljubuše i Vrana

Pošumljavanje
BHRT

Šumarija Tomislavgrad uputila je poziv svim radno sposobnim stanovnicima općine Tomislavgrad da se aktivno uključe u jesensku akciju pošumljavanja, koja će se odvijati na različitim lokalitetima unutar općine.

Prijave zainteresiranih pojedinaca vršit će se u prostorijama Šumarije Tomislavgrad, preciznije u uredu "Blagajna" na prvom katu zgrade, počevši od četvrtka, 5. listopada 2023., u vremenu od 8:00 do 14:00 sati, sve do ponedjeljka, 9. listopada 2023., do 13:00 sati. Naglašava se da se prijaviti mogu isključivo punoljetne osobe koje su prebivalištem vezane za općinu Tomislavgrad.

Raznolikost u Sadnji

U okviru jesenskog pošumljavanja, planirana je sadnja različitih vrsta drveća, uključujući bijeli bor (Pinus sylvestris), crni bor (Pinus nigra), smreku (Picea abies), jelu (Abies alba), gorski javor (Acer pseudoplatanus) i divlju trešnju (Prunus avium).

Lokacije i Metode Pošumljavanja

Pošumljavanje će se odvijati na sljedećim lokalitetima:

  • GJ Ljubuša, odjel 72, gdje će se vršiti sadnja u riper,
  • GJ Vran Planina, odjel 58, gdje će se vršiti sadnja pod mač, pri čemu će mačevi biti zaduženi direktno u šumariji.

Sudionici su pozvani da sa sobom ponesu kramp, odgovarajuću radnu obuću i odjeću, te zaštitne rukavice. Također, ističe se da neto cijena po jednoj sadnici iznosi 0,42 KM.

Dokumentacija i Detalji Okupljanja

Za uspješnu prijavu, kandidati trebaju priložiti uvjerenje o prebivalištu (CIPS) te broj tekućeg računa i naziv banke u kojoj je račun otvoren. Okupljanje sudionika zakazano je u 8:00 sati kod Perića mosta, u blizini sela Oplećani.

Radovi na pošumljavanju planirani su započeti u utorak, 10. listopada 2023. godine, ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni za izvođenje radova.

Ova inicijativa od strane Šumarije Tomislavgrad predstavlja važan korak u očuvanju i obnavljanju šumskog fonda općine, te se stoga pozivaju svi zainteresirani stanovnici da se odazovu i doprinesu ovoj ekološki odgovornoj akciji.