SPLIT Drogirao i silovao 14-godišnjakinju, povisili mu kaznu s 8 na 12 godina zatvora

Split,osuđenik ,crna kronika,droga

Visoki kazneni sud značajno je postrožio jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora, na koliko je krajem prošle godine u Splitu osuđen 32-godišnji Grgo M. kojem su sudili za silovanje i bludne radnje nad 14-godišnjakinjom, štićenicom odgojno-obrazovne ustanove. 

Tri puta ju je silovao prethodno drogiravši speedom i marihuanom, a teretili su ga i da je nad njom počinio bludne radnje nudeći joj drogu za seks. 

Osuđen je i za trgovanje ljudima, 17-godišnjaku je dao marihuanu, a onda tražio da krade za njega. Ukradene parfeme predao je okrivljenom koji mu nije dao njegov dio premda mu je za ukradeno obećao platiti u marihuani. Kada mu je 17-godišnjak rekao da neće više krasti, zaprijetio mu je lomljenjem vrata.Osuđen i zbog toga što je maloljetnici dao marihuanu i tražio od nje da krade za njega, ali je to odbila učiniti. 

Pojedinačno, za ovih osam kaznenih djela, okrivljeni nepravomoćno osuđen na ukupno 24 godina zatvora, a izrečena mu je jedinstvena kazna od osam godina zatvora na što je u žalbi ukazala i zamjenica državne odvjetnice pa je kazna postrožena za 50 posto, odnosno, povišena na 12 godina zatvora. 

Okrivljeni je prije ove presude već šest puta bio kažnjavan na Općinskom sudu zbog krađa, i to uvjetnim kaznama.