FOTO  Foto/Video Velika 'Kap ljubavi' novim humanitarnim projektom obilježila 20. rođendan

Humanitarna akcija

Oj, fra Đoka živ nam i zdrav bio i još dugo udrugu vodio.
Tim bećarcem kojim su sinoć na svoj način Sinovi Hercegovine čestitali 20. obljetnicu tomislavgradske humanitarne udruge Kapi ljubavi mogli bismo zapravo potvrditi uspješnost rada ove udruge, koja uz pomoć brojnih domaćih i iseljenih Duvnjaka, ali i drugih ljudi dobra srca, protekla dva desetljeća brine o onim najpotrebnijim članovima društva.

Da su i dalje voljni stati uz ovu udrugu potvrdili su i brojni donatori i sponzori ove humanitarne večeri kao i oko 650 uzvanika koji su se okupili u Svadbenome salonu Lovre u Bukovici gdje je proslavljena 20. obljetnica djelovanja tomislavgradske humanitarne udruge.

Humanitarna akcija

Naravno, i 20. rođendan bio je u znaku humanosti pa je od prodaje ulaznica i tombola prikupljen vrlo značajan iznos (koji će Kap ljubavi uskoro službeno obznaniti), piše tomislavcity.

Ovom prigodom prikupljeno je i oko 9,5 tisuća eura pomoći za dovršetak izgradnje i opremanje knjižnice za siromašne djevojčice smještene u domu „Sv. Ivana Pavla II.“ u Beninu, a koji je osnovao vlč. Odilon Singbo.

Gosti na večeri su za tu namjenu prikupili oko 4,5 tisuća eura, dvije tisuće je odlučila darovati fra Miljenko Mika Stojić, predsjednik udruga Fra Didak Buntić, a ostali dio novca pružit će Kap ljubavi.

Tijekom vrlo sadržajnoga program koji je potrajao sve do dva sata iza ponoći, nazočnima se u ime Kapi ljubavi obratio njezin voditelj fra Jozo Radoša Đoka zahvalivši svima koji pomažu rad udruge.

Na poseban način riječi zahvale uputio je gospodinu Lovri Čuiću, vlasniku Svadbenoga salona Lovre te mu uručio umjetničku sliku s prikazom njegove obitelji, a koju je naslikao naš slikar Ivica Jurčević.

Prigodne riječi uputili su i duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić, načelnik tomislavgradske općine Ivan Vukadin, fra Miljenko Mika Stojić – voditelj sestrinske udruge Fra Didak Buntić i vlč. Odilon koji trenutno obnaša službu kapelana na Hrvatskome katoličkom sveučilištu.

– Da nije Kapi ljubavi ja bih mogao zatvoriti dom “Sv. Ivana Pavla II.” u Beninu koji sam izgradio za djevojčice bez roditelja, kazao je vlč. Odilon ugodno iznenađen odazivom na ovu proslavu, ali i dobrotom koja nadilazi njegovo poimanje dobrote.

Ostali govornici izrazili su svoje čestitke i podršku daljnjem radu Kapi ljubavi naglasivši da je uvijek blagoslovljenije pružati no primati i da će sve dok bude dobrote, koja ništa ne traži zauzvrat, živjeti i ljubav i kršćanstvo. Da je tomu tako potvrdila je je i samohrana majka, gospođa Marija Miškić, kojoj je Kap ljubavi izgradila obiteljsku kuću.

Kažimo i da je tijekom večeri podjeljeno više od 130 tombola, a među najvrjednijim nagradama svakako valja istaknuti put u Svetu Zemlju. Upravu tu glavnu nagradu osvojila je gospođa Pilica Perković koja je kazala da joj se ovime ispunila životna želja.

Zanimljiva je bila i aukcija na kojoj su ponuđeni dres i lopta s potpisima svih hrvatskih nogometnih reprezentativaca. Najviše novca za loptu ponudio je gospodin Mate Pačar iz Tomislavgrada izdvojivši 1050 eura, dok je dres na aukciji kupio gospodin Veljko Bošnjak iz Borčana za što je izdvojio 700 eura.

Valja naglasiti da se uoči početka aukcije video-vezom javio i hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida uputivši čestitku Kapi ljubavi.

Uz već spomenute Sinove Hercegovine, u glazbenome programu publiku je zabavljala tomislavgradske skupina „Afrodita“ kao i Zoran Begić Zoka koji je nastupio u pratnjih naših „Dinarida“.

Iz Kapi ljubavi ovom prigodom zahvaljuju svima koji su protekla dva desetljaća bili uz njih, nesebično pomažući bez obzira o kojem projektu bilo riječ. Zahvaljuju i svima koji su pomogli i sudjelovali u proslavi njihove 20. obljetnice.

https://www.youtube.com/watch?v=lT8aZgfVZdo