FOTO  MINORESOVA AKCIJA ZA MALE SUPERHEROJE Sedmeročlanoj obitelji obnovili cijelu kuću

kuća
Minores

Minoresova akcija za „male superheroje“, koja je započeta u drugoj polovici četvrtog mjeseca ove godine, ovaj je mjesec i službeno okončana.

Minores već neko vrijeme obilazi sedmeročlanu obitelj. Nakon što su članovi Minoresa primijetili da su djeca skupljajući i prodajući limenke sama odlučila štedjeti za obnovu svoje jedine i spavaće i radne sobe, nije trebalo dugo da Minores pokrene novu humanitarnu akciju za ovu obitelj iz Hercegovine te im, pored svih životnih nedaća, pokušati omogućiti makar normalne, zdrave i higijenski dobre uvjete za život. 

kuća
Foto: Minores


Budući da je u samo nekoliko dana skupljeno i više nego što je dovoljno i novaca i građevinskog materijala, Minores je u dogovoru s obitelji odlučio obnoviti ne samo spavaću sobu nego cijelu kuću i okućnicu.

''Poteškoće u izvođenju zamišljenih radova predstavljale su vremenske (ne)prilike i nemogućnost pronalaska kompetentnih građevinskih radnika koji imaju vremena odraditi dio posla. No, uspjeli smo. Pored toga što se odradilo dosta toga što na početku uopće nije bilo ni planirano, obitelj „malih superheroja“ dobila je i novi namještaj. „Mali superheroji“ su presretni što su konačno dobili normalne uvjete za život, ali i malo tužni, jer – prema njihovim riječima – sada ih više nećemo gotovo svakodnevno posjećivati i gledati kako napreduju radovi'', priopćeno je iz Minoresa.

kuća
Foto: Minores


''Minores je u samom startu bio oduševljen reakcijom javnosti. Popis ljudi koji su bili spremni pomoći, donirali novac, građevinski materijal ili dio namještaja je nevjerojatno dugačak, no ovdje moramo zahvaliti na doprinosu i spremnosti pomoći: TGM Group, Duga Tehna i Mališić MP.

Također smo zahvalni na nesebičnosti Dariju Klariću za vrata, Zoranu Lukanoviću za laminat te Marku Milošu za provođenje struje kroz cijelu kuću. Nevjerojatnu zahvalnost dugujemo i Miri Babiću (Matrix) koji je cijelo vrijeme bio uz nas i budnim okom nadzirao proces obnove te sam uskočio gdje je god bilo potrebno.

Ovo je samo dio onog velikodušnog mnoštva bez kojeg u rekordnom roku ne bismo priveli ovu akciju kraju'', navode u priopćenju.