Etno Čuvarice iz Rame s pjesmom ‘Divojka’ na Melodijama Mostara 2017.

Etno-skupina Čuvarice iz Rame, osnovana 2011. godine, okuplja ljubiteljice glazbene baštine ramskoga kraja. Članice ove skupine prave su čuvarice tradicijskog melosa svoga rodnog kraja.

Nastojimo od zaborava otrgnuti tradicijski zvuk ramskoga kraja, izvoditi etno i duhovnu glazbu na svoj autentičan način, ali i stvarati vlastite skladbe, nadahnute glazbenom baštinom naše rodne Rame, kazala je za Večernji list Biljana Glibo, voditeljica etno-skupine Čuvarice. Ova glazbena etno-skupina ima brojne nastupe, posebno na humanitarnim koncertima.

Čuvarice su snimile i vlastiti nosač zvuka "Mojoj Rami", a autori skladbi su Biljana Glibo, njezin suprug Milan Glibo i sin David. Milan i David su instrumentalisti u skupini. Skupina je snimila i spot za pjesmu "Opadaj lišće", koji se često emitira na glazbenoj televiziji CMC te drugim televizijskim postajama. Čuvarice će s pjesmom "Divojka" nastupiti na Melodijama Mostara 2017., što će se u velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" održati 21. travnja. Stihove Žarka Madžara zajednički su uglazbili Biljana Glibo te Milan i David Glibo, a aranžman skladbe "Divojka" potpisuje Josip Joco Vukoja.

- Kad smo preslušali ovu skladbu Čuvarica, nimalo nismo dvojili hoćemo li je uvrstiti među 16 skladbi u natjecateljskom dijelu Melodija Mostara 2017. Od svojih početaka naš festival pruža mogućnost hercegovačkom etnu i izvođačima iz Hercegovine da se na najbolji način predstave. Velika je niska pjesama nadahnutih hercegovačkim etnom s Melodija Mostara, koje su postale hitovi i evergreeni, kaže Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara.

Čuvarice se vesele nastupu na mostarskom festivalu. - Oduševljeni smo činjenicom da ćemo biti dijelom ovogodišnjih Melodija Mostara, najboljeg glazbenog festivalu u BiH, kazala je Glibo.

Ovo je jedan od nastupa u Mostaru...

04.02.2017 u 12:55