Posušje: 100 glasova posao u EP HZ HB, a 50 glasova priprvnički staž

Nakon što su Lijanovići patentirali plaćanje glasova „po grlu", koje naravno nisu isplaćivali sada su i oni i HSP prešli na sustav „obećaj radno mjesto za glas".

Naime Martina Čutura, nositeljica Lijanovićeve liste za OV Posušja je preko HSP-a nedavno zaposlena u Elektroprivredi HZ HB bez ikakvog natječaja, a obećava radno mjesto u toj istoj posuškoj „Elektroprivredi" svima koji glasaju za Lijanovu listu.

Ako ovo i možemo pogledati kao izolirani slučaj HSP je otišao korak dalje i o ovakvom načinu kupovine glasova se raspravljalo i na posljednjoj sjednici posuškoga HSP-a.

Tako pravaški lobisti svima po redu nude posao u Elektroprivredi ali za uzvrat sritni kandidat za posao treba „osigurati" 100 glasova za HSP na izborima.

Ukoliko netko želi proći na natječaju za pripravnički staž koji je danas (četvrtak) raspisala Federalna vlada malo je jeftinije, dovoljno je 50 glasova.

100 glasova je dovoljno i da se zaposli u JP Pošta barem tako tvrdi Darko Polić, obilazeći „glasače".

Zanimljivo je kako se HSP-ovci drže svojih resora, Darko Polić član u NO Pošta obećava posao u Pošti, nesuđeni načelnik od prošlih, a sigurno i ovih izbora Mate Pavković obećava zaposlenje u „Elektri" a Marijana Markota i Filip Čamber obećavaju pozitivno rješenje sa natječaja za pripravnike.

Ovo bi možda i pilo vode da do sada u Posušju nije obećano 50-ak radnih mjesta u „Elektri", 30-ak u Pošti i 100-tinjak pripravnika.

Iako većina budućih „uposlenika" nije baš povjerovala u pravaške bajke još uvijek ima onih koji zdušno vuku za rukav sve koji poznaju moleći ih da glasaju za HSP „ poradi mene pajdo, a kad počmem radit valjaću i tebi".

Izbori će pokazati jesu li gluplji pravaši misleći da ovako jeftinim lažima mogu dobiti glasove ili oni koji povjeruju u ovako šuplju priču. U svim institucijama i poduzećima gdje poturčena pravašija nudi radna mjesta godinama je naprimano toliko „stručnih kadrova" da ako bi svi slučajno isti dan došli na posao ne bi imali gdje sjesti, a neupućeni prolaznik pokraj „Elektre" bi pomislio kako je neki koncert u pitanju.

Izvor: posusje-online.com