ZAGREB Otvoren predstečaj nad Mesnom industrijom Lijanović

Lijanovići,predstečaj,Zagreb
Slobodna Dalmacija

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečaj nad Mesnom industrijom Lijanović te je imenovao Jelenu Stankus-Tkalec za povjerenicu predstečajne nagodbe. Ročište za ispitivanje tražbina vjerovnika zakazao je za 4. prosinca, prenosi Hina.

Sudska odluka uslijedila je nakon prijedloga zastupnika Mesne industrije Lijanović i dostavljene sve potrebne dokumentacije za otvaranje predstečajnog postupka uključivši i očevidnik prema kojemu su neizvršene osnove za plaćanje krajem srpnja iznosile 18.528 eura te je račun bio blokiran nešto manje od 60 dana.

Rok od 21 dan za dostavu rješenja

Rješenjem su pozvani i Lijanovićevi vjerovnici da Financijskoj agenciji u roku od 21 dan od dostave rješenja prijave svoje tražbine, ali i zastupnici tog dužnika da vjerovnicima i povjereniku omoguće uvid u isprave iz kojih proizlaze tražbine navedene u popisu imovine i obveza.

Mesna industrija Lijanović d.o.o. osnovana je krajem 2012. s nešto više od 500.000 kuna temeljnog kapitala i sa sjedištem u zagrebačkoj Ulici kneza Borne. Osnivač društva je Lijanović s.r.o., tvrtka registrirana u Češkoj, a kao direktor i zastupnik istaknut je Stipe Ivanković Lijanović.