Mostar: Stanovnici Avenije bore se protiv izgradnje nove zgrade

1/2

Stanari mostarske Avenije godinama se bore protiv izgradnje nove zgrade sa 20 stanova, koju gradi firma „TehnkMont" vlasnika Brune Azinovića.

Nova zgrada se, prema navodima iz pisma stanara koje su našoj redakciji poslali, bespravno gradi u parku između zgrada, čime se zatvara prilaz za 246 stanova u susjednim zgradama

Imamo 31 rješenje o rušenju, presudu protiv te gradnje u korist nas, stanara, odluke o uklanjanju do sada izgrađenog i na kraju osuđujuću presudu Općinskog suda Mostar kojom je Azinović osuđen zbog krivotvorenja dokumenata potrebnih za gradnju. Ukazali smo na nečasne radnje i kriminalna djela, počevši od kupovine državnog zemljišta, kad je bila zabrana prodaje od visokog predstavnika u BiH. Uz sve to investitor i dalje gradi i zatvara naše otvore, vrata, ulaze, oduzima park, betonira naše zidove i potkopava zgrade stare 50 godina - navodi se u pismu stanara.

S druge strane, Azinović, koji je s gradnjom zgrade počeo još 1999. godine, ističe da posjeduje sve potrebne dokumente te da, nakon što je prošlog ljeta inspekcija obustavila radove, zakonski sada može nastaviti gdje je stao.

"Nije točno da im zatvaram prozore i prilaz, jer gradit će se trotoari i dvosmjerni prolaz. Ova gradnja nije bespravna, imamo sva potrebna rješenja i nije mi jasno zašto rade ova podmetanja i vrše pritisak putem medija, jer je ova zgrada bila u planu još 1986. godine, a i u regulacijskom planu je predviđena.

Uoči donošenja regulacijskog plana bile su tri javne rasprave, no niko od njih se tada nije pojavio da iznese primjedbu - ističe Azinović.

Optužuju ministra

Stanari u pismu navode da „čitav ovaj kriminal štite ministar građenja i prostornog uređenja HNŽ-a Suad Hasandedić (SDA) i načelnik Odjela za komunalne, privredne i inspekcijske poslove Grada Mostara Omer Pajić (SDA) time što ne prave rješenja o rušenju". Na pitanje kakav odnos ima s Hasandedićem i Pajićem, Azinović odgovara: "Eto kakav odnos imamo da mi je inspekcija stalno na gradilištu. U 20 dana inspekcija mi je bila pet puta."

Tužio Grad

On je zbog zatvaranja gradilišta kao i zbog onemogućavanja gradnje tužio Grad Mostar te traži odštetu u iznosu od 5,3 miliona KM.

HERCEGOVINA.info

21.08.2015 u 09:15↓ dodaj komentar » 2 komentara

 • avatar dsa 21.08.2015. 10:39 #1

  prevario sve moguće i sad hoće jadni narod da prevari. a uša đubre

 • avatar RalphSkept 08.01.2019. 22:08 #2

  Equipoise Massage
  If you are looking for online games for your personal kid, ensure that the game titles are grow older-correct. A great deal of video gaming are created to be performed by adults and might contain information that is certainly too aggressive for youngsters. Browse the information, reviews, and critiques to make sure you will opt for sensibly.
  Tudo Sobre A Primobolan
  When considering multi-level marketing, use the internet to your advantage. There are numerous social networks including Facebook and Twitter which allow you to very easily make a workforce, as huge numbers of people utilize these internet sites each day. Tracking referrals is as elementary as checking tweets and loves.
  Equipoise Pfizer Para Que Sirve
  Look at buying a espresso grinding machine if you would like amazing flavour. The process, it will be easy to grind your legumes as you need them. You will certainly be impressed by the difference in between caffeine made from fresh legumes which made out of a processed or bagged grind. You need to pay it to yourself.
  Mire Jo A Primobolan

Komentari na portalu hercegovina.info objavljuju se u realnom vremenu i hercegovina.info ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.

» RSS komentara » Dodaj komentar