Mostar:Otkrili kradljivca ženskih torbi, razbojnika koji je provaljivao u kioske,te lopove koji su pljačkali kuće i stanove

Policija FBiH

Adnana Mušanovića (34), nastanjenog u Bafo naselju u Mostaru, kao kradljivca ženskih torbi, koji je lani od sredine studenog pa do kraja prosinca napadao Mostarke, usljed čega je javnost bila prilično uznemirena, budući da je ovaj razbojnik pljačke vršio usred bijela dana.

U policiji su  jučer naveli da je Mušanović svim žrtvama prilazio s leđa, tako da nijedna od njih nije uspjela vidjeti mu lice, međutim, operativnim radom je utvrđeno o kome se radi kao i da su torbe pronađene na Partizanskom groblju, ali u napuštenom objektu znanom kao Staklena banka, gdje se zadnja krađa desila. Zanimljivo je da je odlukom Tužiteljstva HNŽ, Mušanović, koji je odranije poznat po izvršenju ovih i sličnih djela, pušten na slobodu.

Također, Primorac  je jučer kazala da je riješeno 14 provala u kioske koje su se dogodile prošle godine tijekom prosinca te u proteklih 15-tak dana potom , kao i nekoliko provala u kuće i stanove. Ona je navela da su inspektori danonoćno radili na terenu prikupljajući operativne podatke te radeći na identifikaciji počinitelja ovih kaznenih djela.

Govoreći o provalama u kioske, pripadnik Odjela krima, Amir Kuko je istaknuo da je policija riješila njih 14 od ukupno 19, koliko ih je počinjeno zadnji mjesec.

Za ova kaznena djela osumnjičen je K.E. (25) nastanjen u Franjevačkoj ulici u Mostaru, čiji je cilj bio domoći se cigareta koje su završavale na pijaci Vrapčići, a potom u Sarajevu. On je rekao da procijenjena šteta iznosi oko 50.000 KM.
Prema policijskim podacima utvrđeno je da su u kuće u prigradskim naseljima Buna i Kosor te u naselju Rudnik ordinirale dvije grupe.

Kako je rečeno, utvrđeno je da se u jednoj grupi nalazi K. D. iz Mostara, koji je nedostupan trenutno budući da je nastanjen u Republici Hrvatskoj, a Tužiteljstvu će u vezi ovih kaznenih djela biti prijavljen i Enver Avdibašić (26) iz Visokog koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne u KPZ Zenica.

O krađi Nikšićevih djela

Primorac je posebno istakla slučaj teške krađe radova značajnog bh.slikara Jusufa Juse Nikšića, kazavši da policija ima «jako vrijedne ulazne informacije i saznanja».

- Znate da je to specifičniji slučaj zbog čega moramo biti oprezniji , ali imamo krug osoba na koje sumnjamo, no cilj nam je da zaokružimo sve kako bi utvrdili gdje su slike. Čim dođemo do konkretnih saznanja, javnost će biti obaviještena-kazala je Primorac.

Dnevni avaz