NOVAC, SAT, KAMERA Mostarcu mjesec dana pritvora zbog teških krađa

NOVAC, SAT, KAMERA Mostarcu mjesec dana pritvora zbog teških krađa
Hercegovina.info

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 29.11.2022. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana, Samsonu Ramoviću (2002.), s trenutnim boravištem u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo Teška krađa.

"Naime, Samson Ramović se sumnjiči da je dana 26.11.2022. godine, ušao u obiteljsku kuću, vlasništvo M. B., koja se nalazi u Ulici Bariše Smoljana broj 1, u Mostaru, na način što je uporabom tjelesne snage i podesnog predmeta razbio staklo na prozoru spavaće sobe i otvorio isti, te u unutrašnjosti kuće pronašao i iz iste otuđio ručni sat sa kožnim remenom nepoznate marke i kameru, nakon čega se sa otuđenim stvarima udaljio iz objekta, te da je dana 16.11.2022. godine, oko 03,30 sati, u Ulici kraljice Katarine broj 25, u Mostaru, prišao manjem prozoru na ljekarni Lupriv, te uporabom podesnog alata i tjelesnom snagom izvršio zapiranje pomenutog prozora, otvorio ga, te sa stola koji se nalazio do prozora, otuđio papirnu kutiju sa dragovoljnim prilozima, u kojoj se nalazila neutvrđena količina novca, nakon čega se udaljio od objekta", navode iz Županijskog tužiteljstva.

"Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od TRI godine ili teža kazna", navodi se.

"Također, osumnjičeni Samson Ramović je povratnik u počinjenju kaznenih djela protiv imovine. Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ - PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.