FOTO  Mostar: Ako nastavimo politizirati, nikad nećemo dobiti dvoranu

Sada čekamo proračun grada kako bismo nešto radili jer ne možemo i ne smijemo gomilati dugove, a moramo imati nekakva sredstva da bismo radili. Glavni projekt izgradnje dvorane je u fazi revizije, također i elaborat o održivosti dvorane. Ova dvorana treba biti održivi sportski centar koji će imati i svoju prihodovnu stranu - kazao nam je direktor Sportskog centra u izgradnji.Kako je novac pokretač svega, za nedavnog boravka u Mostaru izaslanstvo europske Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) predvođeno dr. Rolfom Wenzelom posjetilo gradilište dvorane i izrazilo spremnost kreditirati ovaj projekt. Predstavnici CEB-a snimili su situaciju ali još nisu ponudili konkretan odgovor. Razvojna banka Vijeća Europe (CEB) nikada ne daje brzo novce. Oni stalno rade monitoring, prate što se događa. Vidljiva je njihova želja i vjerujem da će nas podržati. Radi se o sredstvima od oko pedeset posto od ukupnih potreba za izgradnju dvorane.

Deset milijuna

Isto tako od Vlade Federacije očekujemo oko 10 milijuna maraka za održavanje Svjetskog prvenstva mladih - dodao je Prašo, koji je optimističan glede izgradnje dvorane, ali pod uvjetom da se prestane s politiziranjem. Grad je paraliziran jer ne može usvojiti proračun i sve se to reflektira na planove, projekte i unaprijed dogovorene obveze. Na izgradnji dvorane zaposleni su ljudi svih vjera i nacija i atmosfera je odlična, ali kad se stvari prebace na područje politike, nastaje problem. Ako se ne možemo dogovoriti o proračunu, sve pada u vodu jer ne možemo govoriti ni o zaduženjima - zaključuje Prašo.

Prema najoptimističnijim planovima Sportski centar u Mostaru trebao bi biti završen do 2013. godine, odnosno do početka Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva, ali, prema svemu sudeći, bit će to teško ostvarivo.

Izvor: vecernji list