FOTO   Mostar: Ljepotica iz Leenanea na Maloj sceni HNK

HNK Mostar
Za tu prigodu danas je u HNK održana tiskovna konferencija na kojoj su govorili Ivan Vukoja v.d. ravnatelj HNK Mostar, redatelj Segor Hadžagić,  Jelena Kordić Kureta i Robert Pehar.

Zadovoljan sam suradnjom koju smo uspostavili s našim prijateljem iz Sarajeva Segorom Hadžagićem, redateljem ove predstave. Kreativi doprinos ovoj predstavi dali su kolege iz Zagreba Mirta i Matko Vekić koji su radili scenografiju, kostim i video za predstavu", rekao je Ivan Vukoja .

Suradnjom je zadovoljan i redatelj Hadažigić koji je pohvalio vodstvo HNK-a koje je načinilo hrabar potez da na repertoaru predstave svjetskog teatra.

Iscrpljeni smo i umorni, ali smo napokon mirni jer smo pred sebe stavili jedan prilično izazovan zadatak. Koliko god ja bila subjektivna, zadovoljni smo i smatram da smo napravili jako dobar posao. Nadam se da će mostraska publika to znati prepoznati, kazala je glumica Jelena Kordić Kureta.

Zadovoljn predstavom je i Robert Pehar koji je rekao: Ovo je jedna od onih predstava koje će imati svoj život, a to je jako važno, posebno u uvjetima u kojima mi živimo .

U predstavi Ljepotica iz Leenanea  igraju još Sanda Krgo Soldo, Bojan Beribaka i Boris Čerkuč.

Premijera predstave je u petak 15. svibnja u 20. sati, a prva repriza predstave će biti izvedena već u subotu, 16. svibnja u isto vrijeme.

Karte za predstavu se mogu kupiti po cijeni od 10 maraka, a cijena za umirovljenike i studente pet maraka.