HKUD Sveti Ante – Cim: Folklorni spektakl 'Gradu s ljubavlju'

hkdu dinara, Livno, sv ante cim, hkud, koncert
Kao i dosadašnjih godina ljepotom pjesme, plesa, običaja i šarenilom narodnih nošnji upriličit će nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ovog folklornog spektakla.

U programu uz domaćina, HKUD Sv.Ante-Cim iz Mostara, nastupaju i gosti iz Zagreba KUD Bukovac, te pjevačke skupine iz HKUD Brotnjo Čitluk i HKUD JARA, kao i pučki pjevači iz Rogotina.

HKUD Sv.Ante - Cim iz Mostara osnovano je 1911.god i obnovljeno je 1993.god. Njeguje i čuva tradicionalno kulturno blago hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih nam država i naroda.

Skoro na svim Smotrama folklora Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske, te drugih zemalja u kojima smo sve nastupali, naše je društvo bilo zamijećeno, jer sobom donosi ljepotu, vedrinu i uzbudljivu raznolikost narodnog stvaralaštva.

HKUD ''SV. Ante - Cim'' MOSTAR, uz sudjelovanja na skoro svim domaćim smotrama folklora, u posebno lijepom sjećanju pamti svoje nastupe na Vinkovačkim jesenima, potom u Zagrebačkoj dvorani Lisinski, te gostovanja u Italiji, Češkoj, Njemačkoj, Srbiji......

Ne zaboravite: Mi smo 18 godina s Vama i za Vas! Srdačno, dobro došli!
Ulaz je slobodan.