GRADONAČELNICA SARAJEVA O KONCERTU CETINSKOG 'Nismo mogli otkazati nešto što nismo ni zakazali'

Benjamina Karić
Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je u emisiji Jutro za sve na BHT-u govorila o obilježavanju 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu te se osvrnula na koncert Tonyja Cetinskog, koji se ipak neće održati.

“Zbog nemogućnosti zakonskog unosa i utroška sredstava Grad Sarajevo nije mogao podržati navedeni koncert. Dakle, ne radi se apsolutno ni o kakvom animozitetu ni o otkazivanju. Nismo mogli otkazati nešto što nismo ni zakazali. Jednostavno nismo mogli na zakonit način provesti sve procedure”, rekla je Karić za BHRT.

Potom je dodala:

“Sarajevo nikada nije bilo zatvoren grad, mi s posebnom radošću dočekujemo sve kulturne radnike i umjetnike širom svijeta. Zaista smo zahvalni za sve što je Tony napravio za Sarajevo i za, između ostalog, spot za Prah i pepeo koji je nastao u porušenoj Vijećnici. Mi to nećemo zaboraviti”.

Istaknula je kako smatra da producentska kuća koja je organizirala koncert nema osnova za tužbu.

“Kako ćete tužiti nekoga s kim niste čak ni razgovarali, niste imali potpisan ugovor?”, zaključila je.

Podsjećamo, krajem siječnja objavljeno je kako Tony Cetinski neće nastupati u Sarajevu povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara.

“Neka sam i ja to doživio. Eto da i mene netko zabrani ili ti otkaže koncert. Sada sam i to doživio. Nemam problem s otkazivanjem koncerta”, poručio je Tony, prenosi Index.