FOTO  FPMOZ: Radionica za djecu u sklopu II. likovne kolonije Krešimir Ledić

likovna radionica
Na početku radionice nazočne su pozdravili dekan FPMOZ-a prof. dr. sc. Mario Vasilj, profesorica mr. art. Vesna Sušac i Anela Korać.

Uslijedilo je prigodnim predstavljanje slikovnice Fra Didak Buntić otac sirotinje autora Pere Petrušića i ilustratorice Anele Korać.

Djeca su potom sudjelovala u kreativnim likovnim radionicama stvarajući vlastite ilustracije uz stručno vodstvo studenata 3. i 4. godine studija Razredne nastave i koordinaciju profesorice mr. art. Vesne Sušac.

U organizaciji FPMOZ na čelu s dekanom Mariom Vasiljem po prvi put organizirano Likovnu radionicu za djecu nižih razreda osnovnih škola. Drago nam je da smo ove godine započeli sa ovom radionicom namjenjenoj djeci, jer pokojni prof. Ledić je bio pedagog i predavač, tako da smo sve ovo uvezali sa njegovim likom i djelom, ali i sa temom kolonije Fra Didak Buntić. Ova radionica je na istu temu i ovdje djecu upoznajemo sa njegovim likom i djelom jer Fra Didak je ostavio veliki pečat u kulturi i životu Hercegovine, ali i puno šire. Na današnjoj radionici nazočno je pedesetak djece iz sedam osnovnih škola s područja Mostara, dok se dvije škole nisu bile u mogućnosti doći na ovu radionicu.Uz njih imamo i deset studentica 3. i 4. godine studija Razredne nastave koje volontiraju na ovom projektu, rekla je za naš portal Vesna Sušac.

Sve fotografije s radionice u GALERIJI

HERCEGOVINA.info