Bešlić primio je u gradskoj upravi Biseru Vukotić

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara Biseru Vukotić, mostarsku glumicu i novinarku koja već dugi niz godina živi i radi u Rimu u Italiji.

Bisera Vukotić, koja u Italiji djeluje pod imenom Olga Bisera, zahvalila je gradonačelniku na prijemu te ga upoznala s njezinom inicijativom da se angažira na pomoći Mostaru. Prije svega na području kulture, odnosno povezivanju Mostara s nekim gradovima i institucijama kulture u Italiji na različitim projektima, koji bi mogli biti od interesa za grad i mostarsku kulturu.

Gradonačelnik Bešlić je obećao potporu kako osobnu tako i grada te zahvalio na njezinoj želi da pomogne Mostaru. Složili su se kako u Mostaru postoje značajne kulturne institucije i tradicija, ali da uz financijska sredstva više nedostaje menadžera u kulturu, inicijative onih koji se profesionalno bave kulturom, prije svih kazališta, ali i potpore gospodarstvenika kao i građana.

Mostarka Bisera Vukotić, alias Olga Bisera, Osnovnu i srednju školu završila je u Mostaru, a diplomirala je glumu na Akademiji za kazalište, film, radio, i televiziju u Beogradu 1968. godine u klasi profesora Mate Miloševića. Danas u Italiji djeluje pod imenom Olga Bisera, iz razloga što je u vrijeme kada je započinjala karijeru u Italiji njezina prezimenjakinja, glumica Milena Vukotić, već bila afirmirana glumica.

S Rogerom Mooreom glumila je u desetom filmu o Jamesu Bondu"Špijun koji me volio". Bavi se i novinarstvom i osim što je suradnik časopisa "Emigranti" u Rimu, ona je i ekskluzivna novinarka talijanskog dnevnika Il Tempo u kojem objavljuje intervjue s poznatim svjetskim osobama.


Burza.ba, jedini potpuno besplatni oglasnik u BiH! Predaj oglas besplatno

Tagovi: Ljubo Bešlić
28.09.2010 u 04:30