Međugorje: Dva dana pila svoju mokraću

31.08.2014
1/2

Sjela je na kamen malo se odmoriti i dala unuku torbicu. Pogurala ga je da ide dalje s hodočasnicima. Rekla je da će krenuti za njima za koju minutu.

Unuk je odmaknuo s hodočasnicima prema Brdu ukazanja u Međugorju, ali se okrenuo i vidio baku kako se diže. Mislio je da će ih slijediti. No Sarah McKenzie (74) skrenula je krivo na račvanju putova i izgubila se u petak u hercegovačkim brdima.

- Našli smo je u zadnji tren. Ne bi preživjela još jednu noć na vrućem hercegovačkom kamenu i u gustoj makiji. Već je i halucinirala - rekao je Zdenko Marić, predsjednik Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar. Gotovo 50 spasilaca iz nekoliko podružnica HGSS-a tražilo je Škotkinju više od dva dana. Pronašli su je u nedjelju ujutro na brdu Gradina, iznad mjesta ukazanja. Bila je teško dehidrirana.

- Spasilo ju je to što je prošla tečaj preživljavanja, pa je pila svoju mokraću. Iako je već pomalo počela halucinirati, zapravo je bila poprilično dobro. Imala je samo manju ozljedu na glavi jer je pala nekoliko puta - rekao je Marić. Saru McKenzie odvezli su dom zdravlja u Čitluk.

A upravo su lani na tom području osnovali poseban GSS jer se hodočasnici stalno gube. Ove godine već su tragali za njih 40.

24sata.hr


loading...