Još jedno svjedočanstvo iz Međugorja koje vas neće ostaviti ravnodušnim

gospina poruka, Ivan Dragičević, Međugorje, Međugorje, svjedočanstvo, Gospa Međugorje, Gospa, obljetnica, religija, vjerenik, svjedočanstvo vjere, evanđelje, iz Evanđelja, Međugorje, čudo, Uskrs, Daniela Škegro, Hercegovina
U nastavku pročitajte i poslušajte potresnu ispovijest sveučilišnog profesora kojeg su pratili teški događaji kroz život. Htio je počiniti samoubojstvo, a onda se dogodilo Međugorje.

Moje ime je Jean Azar i dolazim iz Libanona. Prvi put sam bio u Međugorju 2002. godine. Tada sam prolazio kroz jako teško razdoblje u svojem životu. Više puta sam pokušao počiniti samoubojstvo i ovdje sam dobio milost da se izliječim. Bog mi je dodirnuo srce preko Gospe i od tada hodam s njom. Mnogo stvari mi se promijenilo u životu, postao sam puno bolja osoba otkako živim Gospine poruke i razmišljam o njima svaki dan. Ovdje sam vidio cijeli svoj život kako mi prolazi pred očima, od ranog djetinjstva sve do zrelosti i vidio sam da je Božja milost uz mene. Sa samo godinu dana izgubio sam oca, a sa tri i pol godine sam bio svjedok smrti svoje učiteljice koju je ubila bomba eksplodiravši u dvorištu. To me je obilježilo za cijeli život, ali sada vidim da je Božja milost iznad svega i da je tako velika. Samo zahvaljujem Gospodinu što mi je dao milost da dolazim ovdje svake godine, a ne mogu se dovoljno zahvaliti Gospi što me vodi svojem Sinu svaki dan. Moja sestra mi je preporučila ovo hodočašće budući da je dosta čitala o Međugorju. Vidjevši da sam u jako lošem stanju, rekla mi je da pokušam doći ovdje. No, ja to nisam htio. Govorio sam da je Gospa svugdje, zašto bih trebao ići u Međugorje da se izliječim. No, kada sam pročitao knjigu koju mi je ona dala bio sam dirnut. Odlučio sam doći ovdje, no prije dolaska napisao sam pismo Gospi o svojem životu i postavio sam joj mnogo pitanja. I na tom prvom hodočašću sva pitanja su mi odgovorena.

Vidio sam kako Duh Sveti radi na predivan i tajanstven način, jer nekada sam odgovor dobio od vidjelaca, nekad od svećenika ili od časnih sestara. To mi je dodirnulo srce i sada za mene Međugorje nije samo ovdje. Sada mogu živjeti Međugorje gdje god se nalazio ako vjerujem u poruke. Gospa me stalno zove imenom, jer njezine poruke uvijek počinju sa „Draga djeco", a ja sam njezino dijete, a završavaju sa „Hvala što ste se odazvali mojem pozivu", a ja sam se odazvao njezinom pozivu jer pokušavam živjeti po njezinim porukama. Molim krunicu svaki dan, čitam Bibliju i idem na misu svako jutro prije posla. Ovo me je ispunilo radošću koju ne može dati nitko osim Boga.

Mislim da u Libanonu nije teško živjeti kršćansku vjeru jer smo mi multikulturalna zemlja. Imam mnogo prijatelja muslimana i osoba koja mi je pomogla da se vratim vjeri i koja je bila uz mene u mojim teškim trenucima je bio liječnik koji je musliman. On mi je stalno govorio da odem razgovarati sa svećenikom i ispočetka nisam to htio, ali onda sam otkrio da on ima Gospin kip u svojem uredu i to je bio moj prvi susret sa Gospom tako da mislim da možemo svjedočiti svoju vjeru u našim zemljama načinom na koji živimo. Ja radim na Američkom Sveučilištu u Beirutu i gotovo sve moje kolege su muslimani. Poštujem svakoga i vjerujem da smo svi hramovi Duha Svetoga. Koja je razlika između nas i muslimana? Mi smo samo bili sretni da se rodimo u kršćanskoj obitelji, ali i oni su Božja djeca i Bog ih voli i Isus je prolio svoju krv i za njih tako da ne osjećam potrebu propovijedati njima o svojoj vjeri, nego samo želim svjedočiti svoju vjeru načinom na koji živim.

Za mene je Međugorje mir; mir u srcu, mir u obitelji, mir u domovini. Kada se Gospa ovdje prvi put ukazala, predstavila se kao Kraljica Mira, a to je mir koji ne može dati nitko osim Boga.

radio-medjugorje.com