Gospina grupa mladih: Pridružite nam se već večeras, ali i u vremenu Došašća

Gospina grupa mladih, Međugorje

FOTO: Radipostaja Mir Međugorje

Prije točno pet godina, skupina mladih iz župe Međugorje odlučila je svakog četvrtka ići na zajedničku molitvu krunice na Brdo ukazanja. Oni su Gospina grupa mladih.

No, u vrijeme Došašća i Korizme, odlučili su da molitva bude svaku večer. I već dugo vremena ništa ih ne može poremetiti u tome. Bog, Gospa i krunica su im na prvom mjestu. Za njih nema izgovora.

Razgovarali smo s njima ovoga popodneva dok se spremaju za još jednu zajedničku molitvu četvrkom.

-Četvrtak je za nas poseban dan. Taj dan provedemo u zajedništvu, radosti i molitvi. Poslije nedjelje koja je dan Gospodnji svatko od nas jedva čeka četvrtak. Tu večer donesmo pred našu Nebesku Majku sve što nam je na srci na duši. Svoje potrebe, želje i nakane. Svatko od nas ima u srcu svoju molitvu, kažu za Hercegovina.info mladi iz Međugorja.

Gospina grupa mladih,Međugorje

-Molitva započinje u 20 sati, a mjesto okupljanja je prva postaja na Brdu ukazanja.

U ponedjeljak započinje Došašće.

-Došašće i Korizma za nas su najljepša razdoblja u godini. Naše zajedništvo tada je još veće. Molitvu imamo svaku večer osim nedjelje i još više smo povezani, kako između sebe tako i sa našom Majkom i njezinim Sinom.

No, ovi mladi imaju i neke druge aktivnosti tijekom godine. 

-Često se družimo, organiziramo poneko zajedničko putovanje, večeru, ili pak zajednički odlazak na svetu Misu. U tjednu se nekada rasporedimo da svaki od nas jedan dan ide na svetu misu i taj cijeli dan posti na određenu nakanu.

https://www.facebook.com/gospinagrupamladih/videos/2110333689266847/?t=1

Koje su zapravo vaše nakane, za što se posebno molite?

Posebno se molimo za mir. Gospa je ovdje došla kao Kraljica Mira i kazala "Mir, mir, mir i samo mir! Mir mora zavladati između čovjeka i Boga, i između ljudi!" , stoga nam je mir na prvom mjestu. Molimo i za nažu župu, sve mlade naše župe, sve hodočasnike, naše svećenike, ali i sve svećenike diljem svijeta. Naravno, svatko od nas kao što smo već kazali ima svoju nakanu u svom srcu. 

Što vam je vodilja na vašem molitvenom putu?

-Jako dobro pitanje. Vodilja su nam tri Gospine poruke. Najprije radi se o Gospinoj poruci od 26. srpnja 1984., a koja glasi:

“Draga djeco! I danas vas želim pozvati na ustrajnu molitvu i pokoru. Napose mladež ove župe neka bude zauzetija u svojim molitvama. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!” Tu, smo kao mladi iz ove župe shvatili da moramo reći DA.

Druga poruka je od 8. ožujka 1984., a kaže:

“Obraćajte se vi u župi, to je moja druga želja. Tako će se moći obraćati svi koji budu ovamo dolazili.

Mislimo da vam je i tu sve jasno. Gospi želju nastojimo ispuniti.

I treća je od 21. veljače 1985. a vezana je upravo uz Korizmu, u kojoj nam Gospa kaže:

“Sad je korizma i vi kao župa u korizmi možete se pokrenuti za ljubav mome pozivu.

-Kao što su neki poslušni svojim majkama na zemlji, i nastoje ispuniti njihove želje , tako smo mi poslušni prema našoj Nebeskoj Majci, kažu nam mladi iz Međugorja.

Ovi mladi su Gospine poruke shvatili kao svoj zadatak i s radošću ga obavljaju.

Gospina grupa mladih,Međugorje

-Kao što su neki poslušni svojim majkama na zemlji, i nastoje ispuniti njihove želje , tako smo mi poslušni prema našoj Nebeskoj Majci, kažu nam mladi iz Međugorja i pozivaju sve da im se pridruže.

-Pozivamo sve mlade naše župe ali i sve ostale naravno da nam se pridruže i budu dio našeg zajedništva već večeras od 20 sati, ali i kroz cijelo ovo vrijeme radosnog iščekivanja koje je pred nama, kazali su za Hercegovina.info iz Gospine grupe mladih.