Kroz naseljeno mjesto u Ljubuškom vozio brzinom od 161 km/h

...MUP-a ŽZH, pomoću radara ProVida 2000 postavljenog u službeno vozilo „presretač“, snimili su motorno vozilo marke „Opel“, BH registarskih oznaka, u trenutku dok se kretalo cestom brzinom od 161 km/h u naseljenom mjestu, na dijelu ceste na kome je brzina ograničena na 40 km/h.

 

Navedeno vozilo je zaustavljeno a izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljao M. M. (44) iz Sarajeva. Postrojba  specijalizirana za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH podnijet će na Općinskom sudu u Ljubuškom zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv M. M. (44).





















Inače, za prekršaj počinjen upravljanjem motornim vozilom u naseljenom mjestu brzinom većom od 50 km/h od dopuštene zapriječena je novčana kazna u visini od 400 – 1000 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odgovarajuće kategorije u trajanju od 2 – 6 mjeseci i 2 kaznena boda.

 

Jučer u 7:47 h, prilikom kontrole prometa na magistralnoj cesti M6 u mjestu Studenci, općina Ljubuški, policijski službenici Postrojbe specijalizirane za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH, pomoću radara ProVida 2000 postavljenog u službeno vozilo „presretač“, snimili su motorno vozilo marke „Fiat“, BH registarskih oznaka, u trenutku dok se kretalo cestom brzinom od 123 km/h u naseljenom mjestu, na dijelu ceste na kome je brzina ograničena na 40 km/h.

 

Navedeno vozilo je zaustavljeno a izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljao L. P. (29) iz Studenaca.  Također, utvrđeno je da je registracija vozila istekla 1. 10. 2008. godine zbog čega je vozilo isključeno iz prometa.






















Postrojba  specijalizirana za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH uručit će L. P. (29) prekršajni nalog – za prekršaj počinjen upravljanjem motornim vozilom u naseljenom mjestu brzinom većom od 50 km/h od dopuštene istome je izrečena novčana kazna u visini od 400 KM a za upravljanje neregistriranim vozilom izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 100 KM, odnosno izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 500 KM.
Također, za počinjene prekršaje izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca a dobio je i dva kaznena boda.

 

Vlasnici vozila S. H. (24) iz Mostara Postrojba  specijalizirana za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH uručit će prekršajni nalog zbog toga što nije vratila registarske pločice vozila najkasnije 30 dana od dana isteka registracije, što je bila dužna učiniti – za počinjeni prekršaj istoj je izrečena novčana kazna u iznosu od 50 KM.


NAPOMENA: Slika snimljena radarom ProVida 2000 izvanredne je kvalitete i na njoj se odlično vide registarske oznake vozila. Međutim, zbog obveze zaštite osobnih podataka građana na fotografiji koju objavljujemo dužni smo registarske oznake obraditi tako da budu neprepoznatljive, što smo učinili obradom fotografije u Photoshopu.

 

mupzzh.ba