I TO JE MOGUĆE Maturanti iz Ljubuškog dobit će po 300 KM potpore i podmirenje troškova maturalne zabave

Ljubuški općina

Osim troškova za školski pribor, knjige i odjeću, roditelji maturanata suočavaju se s još jednim izazovom - organizacijom maturalne večeri. Mnogi od njih već su polagano počeli s planiranjem i pripremama, međutim jedno je sigurno, ovo će biti velik udarac koji će dodatno opteretiti njihove džepove. 

Grad Ljubuški je još jednom demonstrirao svoj izuzetan senzibilitet prema ovom pitanju, te će i ove, kao i prethodne godine, maturanti dobiti će po 300 KM potpore i podmirenje troškova maturalne zabave.

„Nastavljamo praksu od prošle godine da Grad Ljubuški izdvaja značajna financijska sredstva, otprilike 80.000 KM. Potpore će dobiti svi maturanti koji pohađaju škole na području Grada Ljubuškog, uključujući i učenike koji dolaze iz susjednih općina/gradova te i svi maturanti koji imaju prebivalište na području Ljubuškog, a učenici su škola u drugim sredinama. Također, tradicija je već četvrtu godinu da Grad Ljubuški i Ministarstvo financija Županije Zapadnohercegovačke zajednički pokriju troškove maturalne večere“, kazao je gradonačelnik Vedran Markotić. 

Ovo zasigurno predstavlja značajan korak u olakšavanju financijskog tereta koji se stavlja na leđa roditelja maturanata. Inače, u posljednje je vrijeme primjetan porast u broju onih koji posežu za kreditima ili pozajmicama kako bi svojim maturantima omogućili da na „proslavi ispita zrelosti“ ne odudaraju od drugih.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.