HERCEG: Vlada će i dalje podupirati drvni klaster Hercegovine

Nevenko Herceg, Uskrsna čestitka, čestitka, Nevenko Herceg, poljoprivreda, Hercegovina, dr. sc. Nevenko Herceg, Bajram, slavlja Kurban-bajrama, Svjetski dan učitelja, Nevenko Herceg, dr. sc. Nevenko Herceg, Nevenko Herceg, čestitka, Uskrs, Nevenko Herceg, dr. sc. Nevenko Herceg, zrakoplovna nesreća, škola, dr. sc. Nevenko Herceg
...primio je danas Osmana Macića, Zdravka Vojvodića i Damira Škutora, čelnike Udruge drvni klaster Hercegovina, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima ove Udruge, problemima s kojima se susreću, i o planu da sredinom mjeseca rujna organiziraju Okrugli stol na kojem bi se razgovaralo o svim problemima vezanim za drvnu industriju.

"Naš plan je na Okrugli stol pozvati predstavnike Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva gospodarstva. Također ćemo pozvati predstavnike gospodarskih subjekata iz realnog sektora koji rade u drvnoj industriji čija će iskustva, mišljenja i stavovi vezana uz drvnu industriju sigurno biti od velike koristi. Pozvati ćemo i predstavnike naših visokoškolskih ustanova, Sveučilišta i Univerziteta, jer želimo razgovarati i o obrazovanju kadrova u ovoj oblasti", kazao je Zdravko Vojvodić predsjednik drvnog klastera Hercegovine.

Hercega su također upoznali kako je klaster pokrenuo inicijativu osnivanja Centra izvrsnosti za drvo u Mostaru, koji bi značajno pomogao u rješavanju svakodnevnih izazova s kojima se susreću članice klastera, ali i ostale tvrtke kojima je djelatnost vezana uz drvnu industriju i šumarstvo.

"Način na koji su se organizirali i način na koji rade članice Udruge drvnog klastera Hercegovina vidim kao pozitivan iskorak u promišljanju gospodarskog razvitka naše županiji, te stoga očekujem da Vaš put slijede i gospodarstvenici kojima je djelatnost neka druga oblast", kazao je Herceg.

Dodao je kako je Vlada i kroz Proračun prepoznala rad ove Udruge, te izrazio spremnost da u okviru svojih mogućnosti i dalje podupire sve aktivnosti klastera, koje za cilj imaju snažniju gospodarsku aktivnost, a koja će onda otvoriti prostor za nova radna mjesta i stvaranje nove vrijednosti. /HMS/