Gradska komisija izlazi na poljuljanu kuću na Balinovcu

Marijela potres
Hercegovina.info

Gradska komisija Grada Mostara za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća u narednim danima izaći će na kućnu adresu Mostarke Marijele Brajković ,u mostarskom naselju Balinovac, koja je Gradu podnijela zahtjev za nadoknadu štete nakon što je njezina kuća pretrpjela velika oštećenja nakon nedavnog potresa koji je pogodio Hercegovinu, potvrdili su iz Grada.

"Komisija za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća zaprimila je zahtjev navedene stranke Brajković Marijele i u narednim danima članovi Komisije će izaći na navedenu lokaciju na adresi fra Didaka Buntića 133 kako bi utvrdila visinu štete na nekretnini koja je nastala uslijed posljedica potresa. Što se tiče same isplate dijela štete (ne isplaćuje se nikad kompletan iznos štete) moramo napomenuti da Grad Mostar nije do sada isplaćivao dio šteta u slučajevima kada nije proglašeno stanje prirodne nesreće", navode.

"Pravilnikom o dodijeli pomoći za saniranje šteta nastalih prirodnom i drugom nesrećom, propisani su uvjeti za namirenje djela štete, tako da je utvrđeno da se isplaćuje iznos pod 10 do 20% procijenjene vrijednosti štete, s tim da je maksimalni iznos za fizičke osobe 2000 KM, a za pravne 5000 KM", rekli su iz Grada Mostara.

Podsjetimo, osim materijalne štete Marijela je doživjela i veliki psihološki šok te od straha i danas ne spava u svojoj kući nego kod prijateljice, a kako je rekla za Hercegovina.info u svojoj kući ne vidi uvjete za daljnje stanovanje.